Mobitel-olajšava
Moderator: Mirko Zbačnik
Mobitel-olajšava
Ali lahko uveljavljamo investicijsko olajšavo za mobitel iPhone v vrednosti 600,00 eur?
Re: Mobitel-olajšava
Ne - durs ga obravnava kot pisarniško opremo - tudi če ga ima voznik tovornjaka. lp
potem je računalnik tudi pisarniška oprema?
olajšava za računalnik se lahko uveljavlja.
Tudi sem zasledila, da za telefon ni olajšav, vendar bi predvidevala, da to za stacionarni, bi bilo možno, da se mobitel lahko drugače obravnava?
Tudi sem zasledila, da za telefon ni olajšav, vendar bi predvidevala, da to za stacionarni, bi bilo možno, da se mobitel lahko drugače obravnava?
ne vem, kaka je še danes razlika med računalnikom in mobitelom, sploh ipad-i ipd.... niso še prilagodili svojih predpisov sodobni tehnologiji

Potem se moram držati starih predpisov in si ne upoštevati olajšav . Žalostno.
Hvala za mnenje
Hvala za mnenje
ne vem, jaz ipad dam v olajšavo. ker če pogledaš, kaj vse podjetnik dela z njim, se pravi od klicov, do pošte, aplikacij ipd., meni se to zdi napol računalnik, tudi kaki programi za izdajo računov ipd. so že naloženi gor...
Sam res, sedaj berem pojasnilo Dursa , da se ne sme uveljavljat olajšava za nakup pisarniške opreme: za aparate, kateri so v pisarnah, skladiščih,proizvodnem obratu,... Po tej razlagi bi razumela, da telefon , katerega uporablja podjetnik na terenu, bi lahko bila olajšava ??? Tako naj bi tudi avtoprevoznik (kot piše zgoraj novica) lahko uveljavil olajšavo?