Plačevanje poslovodenja preko sp

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
franciskafrancl
Novinec
Novinec

Plačevanje poslovodenja preko sp

Odgovor Napisal/-a franciskafrancl »

Pozdravljeni,
vem, da je bilo že veliko napisanega na to temo, vendar še vedno nisem našla točnega odgovora na mojo dilemo. Sem zaposlena v podjetju, kjer imam tudi manjši delež. Po upokojitvi direktorja sem bila imenovana za novega direktorja; ker smo manjše podjetje, ne moremo zaposliti novega delavca, ki bi od mene prevzel moje sedanje delo, ki ga bom torej opravljala še naprej, poleg tega pa še poslovodenje. Ali lahko za poslovodenje izstavljam račune preko popoldanskega sp? Ali je boljše da dobivam plačo za poslovodenje kot redno zaposlena, za sedanje delo pa izstavljam račune preko sp? Pogodba o poslovodenju bo sklenjena z menoj kot fizično osebo, v registru bom tudi vpisana kot direktor; v pogodbi o poslovodenju bo tudi naveden honorar in način plačila (preko sp). Naš pravnik pravi, da ne vidi problema, računovodja pa da ne gre, ker sem povezana oseba - s čimer pa se ne strinjam, ker imam manjši delež kot 25% in ne bom opravljala iste dejavnosti kot podjetje (poslovodenje). Ali mi lahko pomagate iz te zmešnjave? Hvala že vnaprej.
novica
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Re: Plačevanje poslovodenja preko sp

Odgovor Napisal/-a novica »

Pogodba o poslovodenju bo sklenjena z menoj kot fizično osebo, v registru bom tudi vpisana kot direktor; v pogodbi o poslovodenju bo tudi naveden honorar in način plačila (preko sp).

To zadnje - plačilo preko sp - ne bo šlo.
Poslovodja je fizična oseba in je plačilo lahko samo neposredno na osebni trr čez REK- 1 - v obeh primerih: če je zaposlen ali če je po poslovodski pogodbi. lp
franciskafrancl
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a franciskafrancl »

Hvala, kaj pa druga ideja - poslovodenje kot zaposlena, ostala dela prek popoldanskega sp - ali je problem s povezano osebo ali ne?
novica
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a novica »

franciskafrancl napisal/-a:Hvala, kaj pa druga ideja - poslovodenje kot zaposlena, ostala dela prek popoldanskega sp - ali je problem s povezano osebo ali ne?

Po mojem je problem drugje _ redno zaposlen direktor ne more istočasno - v rednem delovnm času - opravljati tudi storitve kot sp :_ " ne moremo zaposliti novega delavca, ki bi od mene prevzele moje sedanje delo, ki ga bom torej opravljala še naprej,

Zakaj pa ne enostavno: zaposlitev kot direktor, ki obenem opravlja tudi vsa druga dela v firmi?

Nikjer ne piše, da direktor ne bi smel "zavihati rokavov" ! lp
Odgovori