osebni avto ...kilometrina...koliko

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
lala
Začetnik
Začetnik

osebni avto ...kilometrina...koliko

Odgovor Napisal/-a lala »

Pozdravljeni...upam, da mi lahko kdo pomaga...

imam s.p. za prevoz uporabljam osebno vozilo (moja last, ni last s.p.)...kako si lahko obračunam potne stroške...ali je to po novem 31 sit na kilometer ali 62 sit na kilometer?????...tole sem si prebrala (skopirano spodaj) in sama mislim da 62 sit...ali se motim???

...V primeru da delavec uporablja lastno prevozno sredstvo pri službeni poti se v davčno osnovo ne všteva povračilo stroškov do višine 62 tolarjev za vsak prevožen kilometer. Tudi pri službenih potovanjih je povračilo stroškov kilometrine določeno v fiksnem znesku in ne več v procentu od neosvinčenega motornega bencina – 95 oktanov...

se morda motim????
BERCHE1
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a BERCHE1 »

ČE SE VOZIŠ V SLUŽBO ALI SI NA SLUŽBENEM POTOVANJU SE UPOŠTEVA 62 SIT/KM

BERCHE
Kodda
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Kodda »

Prevoz v službo ni službena pot ,to je prevoz na delo in je 31 SIT,
za službena potovanja - kilometrina pa je 62 SIT.
lala
Začetnik
Začetnik

hvala:-))))
meka
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a meka »

Ali to pomeni, da če je zaposleni od podjetja oddaljen 2 km, dobi povračilo 2 x 2 km x 21 dni x 31 sit = 2.604,00 SIT?

Ali ni to malo majhni znesek povračila? Če gledam uradnni list z dne 30.12.04 še vedno velja cena javnega prevoza za tiste, ki so oddaljeni več kot 1 km od podjetja, ni mi pa jasno kam oz. kdaj upoštevati teh 31 SIT. Prosim za kakšno mnenje.:oops:
lala
Začetnik
Začetnik

Če se delavec vozi z javnim prevozom...potem je povračilo stroškov na delo in iz dela, mesečna karta delavske vozovnice (če obstaja za to relacijo)...drugače pa dnevna vozovnica....če delavcu ni omogočen prevoz iz dela in na delo preko javnega prometa in se mora v službo voziti z avtom, potem pa je to tako kot si sama izračunala....
Kodda
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a Kodda »

da, tako je kot ste ugotovila lala.
Odgovori