Pozdravljeni,
imam problem pri knjiženju odvzema osnovnega sredstva. Če ima kdo izkušnje na tem področju, bi lepo prosila za pomoč.
Podjetnik je imel sklenjen finančni leasing za tovorno vozilo, za katerega si je ob nakupu leta 2010 odbijal ddv.
Sedaj so mu zaradi neplačevanja obrokov, vozilo odvzeli ter ga prodali. Podjetnik je prejel le končni obračun pogodbe, na katerem je razvidno koliko je bil po pogodbi še dolžan, kolikšen je izkupiček od prodaje vozila ter razliko med tema dvema postavkoma, koliko je leasingu še dolžan.
Obračunala sem amortizacijo do dneva odvzema ter avto izločila iz osnovnih sredstev (050,720/040). Sedaj pa sem prišla do problema, kako pravilno poknjižiti zmanjšanje obveznosti za izkupiček od prodanega avtomobila. Od leasing hiše nisem dobila dobropisa - tam pravijo, da je edini papir, ki ga v takem primeru napišejo, končni obračun pogodbe, ki sem ga tudi prejela.
Zanima me še, kako je z ddv-jem? Pri odtujitvi osnovnega naj se ne bi delal popravek ddv-ja, ampak ga je potrebno plačati od neplačanega dolga?
Lepo prosim za pomoč.
Irena
Odvzem tovornega vozila - leasing
Moderator: Mirko Zbačnik
-
irenasirena
- Novinec