LP
Imam vprašanje glede S.P.In sicer imam popoldanski S.P. spletno trgovino.
Jaz bi popoldanski S.P. zaprl(zaradi izgube službe) in bi popoldanski S.P. odprla žena.(jaz bi bil prokurist)
Sedaj me pa zanima,kako naj uredim glede zaloge.Kako naj prenesem zalogo na novi S.P.
Ali naj zalogo prodam novemu S.P. ,kakšna mora bit cena prodane zaloge?
Oziroma kako naj to uredim.Hvala za odgovore.
Zaprl bi S.P. odprl bi ga partner
Moderator: Mirko Zbačnik
-
srečkofelix
- Novinec

-
srečkofelix
- Novinec

Re: Zaprl bi S.P. odprl bi ga partner
Ni nikogar,ki bi imel kakšen predlog.
Najbolje je, da en s.p. zaprete in drugega odprete neodvisno enega od drugega.
Zaloge pa normalno poračunate ob zaprtju.
Počakajte še na kakšno mnenje.
Zaloge pa normalno poračunate ob zaprtju.
Počakajte še na kakšno mnenje.
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
-
srečkofelix
- Novinec

hvala za odgovor
In kakšna naj bo prodajna cena zaloge.Imam zaloge materiala za približno 4500e, po nabavni ceni.
Če recimu napišem novemu S.P.ju (ki bi ga odprl partner)račun kot da sem mu prodal zalogo za 4500e,ali bi bila ta cena prevelika ,ali premala.In če napišem takšno ceno,bom moral ob zaključni bilanci stanja to ceno vpisati za durs,in posledično temu bom tudi plačal davek.Ali se motim.
Kaj pa če zaloge ne prodam,?
Mora pa tudi z nekimi stroški začeti novi S.P.,da ne bo prevelikega dobička konec leta.
hvala
In kakšna naj bo prodajna cena zaloge.Imam zaloge materiala za približno 4500e, po nabavni ceni.
Če recimu napišem novemu S.P.ju (ki bi ga odprl partner)račun kot da sem mu prodal zalogo za 4500e,ali bi bila ta cena prevelika ,ali premala.In če napišem takšno ceno,bom moral ob zaključni bilanci stanja to ceno vpisati za durs,in posledično temu bom tudi plačal davek.Ali se motim.
Kaj pa če zaloge ne prodam,?
Mora pa tudi z nekimi stroški začeti novi S.P.,da ne bo prevelikega dobička konec leta.
hvala