Pozdravljeni!
Mene pa malo bega RUBRIKA 25 v obrazcu obračun akontacije dohodnine od dohodka iz dejavnosti.
Ali se v to rubriko vpišejo obračunane akontacije , torej tudi tista, ki dospe v plačilo 1.1.2014 in je za IV. četrtletje) in še npr. ni plačana ali pa dejansko plačane akontacije za 2013.
Ker normiranec še ni plačal zadnje akontacije in se mi zdi čudno v obrazec vpisati predhodne akontacije , ki so potem tudi osnova za vračilo.
Hvala in lp
predhodna akontacija dohodnine v obrazcu dohdej
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: predhodna akontacija dohodnine v obrazcu dohdej
V zap. 25 gredo obračunane akontacije davka za leto 2013 (tudi tista ki je plačana 10. januarja 2014 za leto 2013).
Obračun boste oddali npr. do 31.03., zadnja akontacija pa je plačana 10.01. in je popolnoma jasno, da kolikor imate preplačilo, bo v vračilo vključena tudi ta.
Če pa je npr. ne bi poravnali do oddaje obračuna, bi nastal davčni dolg in bi morebitno preplačilo, ki je nastalo iz obračunanih akontacij, nato pobotali z dolgom (neplačano akontacija za IV. trim.).
lp
danijelab napisal/-a:Ker normiranec še ni plačal zadnje akontacije in se mi zdi čudno v obrazec vpisati predhodne akontacije , ki so potem tudi osnova za vračilo.
Obračun boste oddali npr. do 31.03., zadnja akontacija pa je plačana 10.01. in je popolnoma jasno, da kolikor imate preplačilo, bo v vračilo vključena tudi ta.
Če pa je npr. ne bi poravnali do oddaje obračuna, bi nastal davčni dolg in bi morebitno preplačilo, ki je nastalo iz obračunanih akontacij, nato pobotali z dolgom (neplačano akontacija za IV. trim.).
lp
Hvala Ga. Slovan, nedelja pa tako hiter odgovor.
Skratka v rubriko 25 se vpiše obračunane akontacije za leto 2013 ne glede na to, če so plačane do oddaje davčnega obračuna.
lp
Skratka v rubriko 25 se vpiše obračunane akontacije za leto 2013 ne glede na to, če so plačane do oddaje davčnega obračuna.
lp
Tako je.
Lepa sončna nedelja (sedaj tudi vetrovna), bo uživanje drugič!
lp
Lepa sončna nedelja (sedaj tudi vetrovna), bo uživanje drugič!
lp