POzdravljene.
Imamo dolgoročni kredit in kratkoročni kredit pri banki. BAnka pošlje v začetku meseca obračun obresti. Jaz jih knjižim: dolgoročni kredit 4500/2802 in kratkoročni kredit 4500/2804. Potem plačilo 2802,2804/110.
Ali delam prav?
Potem pa konec leta 4500 normalno zaprem kot vse ostale konte razreda 4 in jih dam v odhodke. Ali je prav, da je strošek kredita odhodek? In posledično zmanjšuje poslovni izid?
Ne vem, danes sem začela to zelo skrbeti, če sem prav naredila.
Za odgovor se vam že vnaprej zahvaljujem.
OBRESTI OD DOLGOROČNEGA KREDITA IN KRATK. KREDITA
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: OBRESTI OD DOLGOROČNEGA KREDITA IN KRATK. KREDITA
Obresti kreditov od bank knjižite takoj v odhodke, konto 741: odhodki iz posojil, prejetih od bank. Konto 450 uporabljajo proizvodna podjetja z dalj trajajočim proizvodnim ciklusom, ki smejo obresti tudi všteti v vrednost zaloge nedokončane, izdelkov.
Zakaj pa ne bi bile obresti odhodek?
lp
Zakaj pa ne bi bile obresti odhodek?
lp
Re: OBRESTI OD DOLGOROČNEGA KREDITA IN KRATK. KREDITA
Pozdravljeni,
najlepša hvala za odgovor. Pri meni je tako veste, da sem tako naredila, da je odhodek v bilanci. Potem pa mi nekdo reče, veš jaz pa nisem prepričan, da imaš prav. Pa že dvomim v svojo delo. Ne vem zakaj sem taka. Zato pa ste vi super, da ste mi odgovorili in potrdili. Bom pa v letošnjem letu knjižila takoj v odhodek, kot ste napisali. Še enkrat hvala vam.
Lp
najlepša hvala za odgovor. Pri meni je tako veste, da sem tako naredila, da je odhodek v bilanci. Potem pa mi nekdo reče, veš jaz pa nisem prepričan, da imaš prav. Pa že dvomim v svojo delo. Ne vem zakaj sem taka. Zato pa ste vi super, da ste mi odgovorili in potrdili. Bom pa v letošnjem letu knjižila takoj v odhodek, kot ste napisali. Še enkrat hvala vam.
Lp
Alijana