Spoštovani,
Prosil bi vas za mnenje. Zaradi zamude s plačilom sem se odločil s 31.12.2013 prekiniti sodelovanje z eno od mojih strank. Sedaj se dogovarjamo za predajo dokumentacije. Stranki sem mislil vrniti njeno celotno dokumentacijo (prejete/izdane račune, bančne izpiske, itd.), ne pa tudi dokumentacije, ki je vir mojega dela (REK obrazcev, bruto bilance, OTV, itd.).
Če tako ravnam kršim kateri zakon? Vložil sem izvršbo, vendar se je stranka pritožila (razloga ugovora še ne vem). Gre pa za več kot enoletno zamudo s plačili.
Prosim za kakšno mnenje.
Hvala
Predaja dokumentacije - neplačilo
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Predaja dokumentacije - neplačilo
Tudi mi smo bili v preteklosti na istem, samo toliko, da smo začeli z izvršbo takoj po neplačanih 3 računih in je bila potem izvršba uspešno izvedena za nas.
Takrat sem na forumih brala, da je potrebno dokumentacijo predat.Otvoritev pa tako lahko novi računovodja naredi iz bilanc(če ni preveč zapleteno vse skupaj).
Sem pa imela ravno sedaj primer, kateri je novi računovodja šele po 1 letu želel dobiti dokumente od nas in to tik pred oddajo novih bilanc. res prav smešno.
Pač, nekaterim se gre, da novo stranko dobijo, ne pa toliko, da je kvaliteta tudi pomembna.
pač, moje mnenje.
Takrat sem na forumih brala, da je potrebno dokumentacijo predat.Otvoritev pa tako lahko novi računovodja naredi iz bilanc(če ni preveč zapleteno vse skupaj).
Sem pa imela ravno sedaj primer, kateri je novi računovodja šele po 1 letu želel dobiti dokumente od nas in to tik pred oddajo novih bilanc. res prav smešno.
Pač, nekaterim se gre, da novo stranko dobijo, ne pa toliko, da je kvaliteta tudi pomembna.
pač, moje mnenje.