Spremenijo se naslednji mesec po oddai davčnega obračuna - torej v maju, imam prav?
Ups... Namreč se mi je že zgodilo, da sem moral spremenjen prispevek plačan v aprilu, po nalogu referentke DURS-a popravit in spremembo upoštevat šele v maju...
Sprememba višine prispevkov zasebnika
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Sprememba višine prispevkov zasebnika
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Re: Sprememba višine prispevkov zasebnika
Mirko, te dileme ni več: zakon ZPIZ-2 namreč pravi: mesec po oddaji davčnega obračuna, vendar najkasneje za mesec april.....
Torej nova zavarovalna osnova je za mesec april (oddajanje v aprilu je zgolj možnost, ki pa ne more spremeniti meseca upoštevanja nove osnove za prispevke - ker drug zakon točno določa kdaj se najkasneje upošteva).
lp
Torej nova zavarovalna osnova je za mesec april (oddajanje v aprilu je zgolj možnost, ki pa ne more spremeniti meseca upoštevanja nove osnove za prispevke - ker drug zakon točno določa kdaj se najkasneje upošteva).
lp
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: Sprememba višine prispevkov zasebnika
Hvala, hotel sem le opoorit, kajti letos bo več "zamudniko" in da ne bi bilo dilem, ter da bodo dacarji imeli manj dela z nami in klicarjenjem - konec kkoncev kar lepo prijazno urgirajo.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko