OS prodana pod ceno zavezancu za DDV - poračun?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

OS prodana pod ceno zavezancu za DDV - poračun?

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Situacija v gradbenem sektorju je katastrofalna, mojim strankam je le v zadnjem letu padel promet vsaj za polovico.

Podjetnik je nabavil stroje leta 2010 s strategijo razvoja podjetja in dobro mu je kazalo, imel je posel, tudi še v lanskem letu.. Toa plačil ni in ni bilo, zapadel je v likvidnostne težave. Ni videl druega izgoda, da omeji dejavnost in se dezinvestirav smislu "rešiti, kar se da". Stroji so (vejretno) prodani pod ceno.

Sedaj referentka zahteva poračun DDV-ja za razliko, ali pa cenilni zapisnik, da so stroji res toliko vrendi. Stroji niso bili prodani povezani osebi glede davčne zaknodaje in konec koncev, podjetje, ki ga je kupilo, si bo na ta račun odbijallo manj vstopnega DDV-ja. "Izp ilen" ne ničen.

Stroji so specifični in so štiri leta dejansko mirovali, tako da bi zelo težko našel solicnega kupca. Izplen je bil pičl, dejavost je bil prisiljen z novim letom zapreti.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: OS prodana pod ceno zavezancu za DDV - poračun?

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Do sedaj sem dobival zahteve po obračunu DDV od razlike tržne cene do knjigovodske, oziroma cenilćeve le jaz kot računovodja, sedaj je dobil klic tudi podjetnik. Še sedaj mi ni poznana pravna podlaga te zahteve, kajti sredstva so bila prodajna pod ceno in v veliko škodo podjetnika še v času, ko je bi registriran ko podjetnik.

Včasih res ne vem....
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori