priloga 6 davčni obračun

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
slometa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

priloga 6 davčni obračun

Odgovor Napisal/-a slometa »

Pozdravljeni,
danes me je klicala iz DURS-a, da nisem izpolnila priloge 6 pri davčnem obračunu. Letos sem imela izgubo (pa prejšnji dve leti tudi, prej pa je bilo kakšno leto tudi pozitivno...). Spomnim se, da sem zadnjič ta obrazec izpolnila pri pozitivnem stanju in tako pokrila pretekle izgube. Tako se mi zdi tudi logično. Na noben način ne morem ugotoviti, kako naj izpolnim obrazec... vedno mi pokaže kakšno napako. Ne najdem niti kakšnih navodil, ki bi ustrezala. Imate mogoče kak nasvet ali primer, ki bi razjasnil situacijo?
Okenca so samo za vpis izgub, če pa vpišem samo leta z izgubo, javi, da si morajo obdobja slediti. Če pa vpišem tudi pozitivna leta, pa spet ni zadovoljen... ;)...
Najlepša hvala!
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: priloga 6 davčni obračun

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Saj vam z rdeečim označi kritične napake.. in tudi pove polja. Znesek izgube v vrstici "n", kjer navedete obdobje obračuna zaa leto 2013 mora biti enak znesku ugotovljene izgube na osnovnem obrazcu. Z rumenim vas opozori, če je podatek na lanskem drugačen. Seveda, če imate te podatke v Silvstru. Vnesete znesek neizkoriščene, oziroma nepokrite izgube, stolpec pokrivanje davčne izgube, seveda pustite prazen.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori