Pozdravljeni,
V podjetju smo naredili čistko opreme, ki je na zalogi in ugotovili, da je nekaj opreme ostalo v zraku po zaključku leta 2013.
Zanima me, kaj narediti, da se lahko tale oprema tudi proda, ter katera je najbolj optimalna (stroškovna, davčna, formalna) varianta, da to izvedemo.
hvala v naprej,
lp M
Zaloga, odprodaja, davek
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Zaloga, odprodaja, davek
opreme, ki je na zalogi ?? v uporabi ali na skladišču?
je nekaj opreme ostalo v zraku po zaključku leta 2013?? -
-- da ni v knjigah?
je nekaj opreme ostalo v zraku po zaključku leta 2013?? -
-- da ni v knjigah?
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: Zaloga, odprodaja, davek
V uvodu v SDS 200+ je poglavje tudi o napakah in njihovi odpravi. Torej, so bse knjižbe popravvkov legalne.
Popravimo na način, kot bi to napravili takrat, ko bi to morali. Ali gre tu za odpis, a predpostavljam, da je del opreme ostalo še v "investicijah v teku". To preknjižite, kot bi takrat, amortizirajte "za nazaj" in glede na višino amortizacije, ta popravek ustrezno evidentirajte. Predpostavljam, da zbneski niso veliki (pomembni) in to amortizacijo knjižite kot strošek obdobja.
Če sem usekal mimo, povejte.
Popravimo na način, kot bi to napravili takrat, ko bi to morali. Ali gre tu za odpis, a predpostavljam, da je del opreme ostalo še v "investicijah v teku". To preknjižite, kot bi takrat, amortizirajte "za nazaj" in glede na višino amortizacije, ta popravek ustrezno evidentirajte. Predpostavljam, da zbneski niso veliki (pomembni) in to amortizacijo knjižite kot strošek obdobja.
Če sem usekal mimo, povejte.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko