Ne vem, ali sem kaj zamudil - a nekaj mi ni jasno v tej tabeli...
http://www.durs.gov.si/fileadmin/durs.g ... c_2014.xls
Minimalna osnova je 786,66, podatek je še za najvišjo... kaj pa vmes=
To mi je uspelo najti, a priznam, da mi ni kaj preveč jasno:
http://mladipodjetnik.si/podjetniski-ko ... -letu-2014
Če prav razumem, bomo morali za vsakega posebej, za drugi razred izračunati zavarovalno osvnovo,
Ali sem mogoče kaj zamudil, verjetno. To sem našel na net-u v nob neki tabeli, a ne vem več vira:
O višini zavarovalne osnove boste obveščeni od DURS
Zavezanci bodo s strani DURS-a obveščeni o višini zavarovalne osnove. Glede na določila ZPIZ-2 in Pravilnika o določanju zavarovalne osnove, bo mesečna zavarovalna osnova, ki bo zavezancu določena glede na dobiček 2013, nespremenjena, in sicer praviloma do naslednjega obdobja določanja zavarovalne osnove, oz. do njegove odločitve o znižanju ali zvišanju zavarovalne osnove, oz. do morebitne ugotovitve davčnega organa o nepravilni zavarovalni osnovi
Če prav razumem, bom moral počakat obvestilo DURS-a...
Tabela EXCEL prispevki zasebnikov
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Tabela EXCEL prispevki zasebnikov
Zadnjič spremenil Nina, dne 09 Maj 2014, 00:02, skupaj popravljeno 1 krat.
Razlog: urejena povezava
Razlog: urejena povezava
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Re: Tabela EXCEL prispevki zasebnikov
Mirko, očitno ste res nekaj zamudili.
Zdaj je potrebno izračunati osnovo za obračun prispevkov s.p. in sicer tako, da k dobičku po obračunu davka iz dejavnosti (številka 9 obračuna) prištejete prispevke, ki ste jih plačali lansko leto. Od tega odštejete 30 % olajšave in dobljeno delite z 12 mesecev. To je osnova za obračun prispevkov, od katere boste v letu 2014 in par mesecev 2015 obračunavali in plačevali prispevke.....
lp
Zdaj je potrebno izračunati osnovo za obračun prispevkov s.p. in sicer tako, da k dobičku po obračunu davka iz dejavnosti (številka 9 obračuna) prištejete prispevke, ki ste jih plačali lansko leto. Od tega odštejete 30 % olajšave in dobljeno delite z 12 mesecev. To je osnova za obračun prispevkov, od katere boste v letu 2014 in par mesecev 2015 obračunavali in plačevali prispevke.....
lp
Dobro jutro, dober dan. A so se na Blokah komaj sedaj zbudili medvedi! Sodeč po vaši prisotnosti na tem forumu ne!
Razprave in prepričevanja o zavarovalni osnovi, so na forumu prisotna sigurno že od meseca decembra 2013 naprej.
Kar pa se tiče pošiljanja obvestila o vaši zavarovalni osnovi s strani DURS-a pa menim, da do 15. maja, ko morate uporabiti novo zavarovalno osnovo, teh prav gotovo še ne bo (če sploh bodo!).
lp
Razprave in prepričevanja o zavarovalni osnovi, so na forumu prisotna sigurno že od meseca decembra 2013 naprej.
Kar pa se tiče pošiljanja obvestila o vaši zavarovalni osnovi s strani DURS-a pa menim, da do 15. maja, ko morate uporabiti novo zavarovalno osnovo, teh prav gotovo še ne bo (če sploh bodo!).
lp
Moderator: ??? Mirko Zbačnik
LP
LP
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Ja, točno. Ledena ujma me je prikovala, tako, da kaj preveč časa za forum res nisem imel. Še kaj drugega je, a o tem ne bi. O problemih pa pričnem razmišljat, ko naletim nanj. Žal. Škoda je le, ker nisem počakal še nekaj časa, kajti že med pisanjem vprašanja sem našel odgovor, ki je sila prepros.
22. aprila sem namreč šele končal z davčnimi obračun, nato še "urejanje" zadev.. in prekrasno izkoriščeni prvomajski prazniki.
Na žalost sem zaradi popolnoma subjektivnih in tudi opravičljivih razlogov na forumu zadnje čase manj prisoten, a obljubim, da se bom vrnil nazaj, kolikor bo v moji moči.
SP.: Vem, da so bile debate. So vsako leto, zato jim nisem posvečal pozornosti.
22. aprila sem namreč šele končal z davčnimi obračun, nato še "urejanje" zadev.. in prekrasno izkoriščeni prvomajski prazniki.
Na žalost sem zaradi popolnoma subjektivnih in tudi opravičljivih razlogov na forumu zadnje čase manj prisoten, a obljubim, da se bom vrnil nazaj, kolikor bo v moji moči.
SP.: Vem, da so bile debate. So vsako leto, zato jim nisem posvečal pozornosti.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko