Praktično usposabljanje
Moderator: Mirko Zbačnik
Praktično usposabljanje
Ali se učencem za praktično usposabljanje lahko izplača kot neobdavčen neto znesek samo 172,00 EUR (kot je po uredbi) ali pa lahko s tem zneskom skupaj (mislim neobdavčeno)izplača tudi nadomestilo za malico in prevoz na delo?
LP, TONIJA
Re: Praktično usposabljanje
dober večer,
mene pa zanima podobno kot že piše zgoraj.
in sicer, v primeru dijaka, ki je opravljal obvezno dvomesečno dijaško prakso od 17.3. do 20.5. v 2.letniku srednje šole. Ali mu pripada kakšna nagrada, mu bi moral izplačati kakršnokoli izplačilo in če da, v kakšni višini? Nekje berem, da do 172E na mesec, da je brez obdavčitve, drugje berem, da do 126€ za 2.letnik SŠ prakso, potem po 180.čl.ZUJF, da le 47€ na mesec....
in pa še, kdo nosi stroške prevoza in prehrane?
Hvala res za vsakršno mnenje in POMOČ!
lep večer:)
mene pa zanima podobno kot že piše zgoraj.
in sicer, v primeru dijaka, ki je opravljal obvezno dvomesečno dijaško prakso od 17.3. do 20.5. v 2.letniku srednje šole. Ali mu pripada kakšna nagrada, mu bi moral izplačati kakršnokoli izplačilo in če da, v kakšni višini? Nekje berem, da do 172E na mesec, da je brez obdavčitve, drugje berem, da do 126€ za 2.letnik SŠ prakso, potem po 180.čl.ZUJF, da le 47€ na mesec....
in pa še, kdo nosi stroške prevoza in prehrane?
Hvala res za vsakršno mnenje in POMOČ!
lep večer:)
S katerim REK-om prijavim izplačilo do neobdavčene višine?
Če pa mi kdo odgovori še na prejšnj vprašanje, bom še bolj vesela.
Če pa mi kdo odgovori še na prejšnj vprašanje, bom še bolj vesela.
LP, TONIJA
Tokrat imamo učenca, kateremu v pogodbi s šolo piše, da mu bodo oni plačali oba prispevka (kar so mi tudi ustno potrdili; za učenca so oddali M obrazec in potem bodo še REK. Kako je v tem primeru z nami kot izvajalcem, kateri REK obrazec moramo oddati, ko mu bomo izplačali nagrado in malico. (Nagrada po višini do Uredbe + malica nista obdavčeni?)
Hvala in lepo popoldne.
Hvala in lepo popoldne.
LP, TONIJA