minimalni znesek regresa?
Moderator: Mirko Zbačnik
minimalni znesek regresa?
Spoštovani!
Mene pa zanima kolikšen je minimalni znesek regresa za letni dopust? Slišala sem, da je v višini minimalne plače?! Kolik je ta znesek? Mi smo dobili regres izplačan letos-januar 2005.
Najlepša hvala vaš odgovor.
Lep dan vsem!
tiara
Mene pa zanima kolikšen je minimalni znesek regresa za letni dopust? Slišala sem, da je v višini minimalne plače?! Kolik je ta znesek? Mi smo dobili regres izplačan letos-januar 2005.
Najlepša hvala vaš odgovor.
Lep dan vsem!
tiara
Ja drži, v januarju smo dobili izplačan regres za leto 2004. Jaz sem dobila izplačan kar manjši znesek od 137.853,00 sit. Ali to pomeni, da sem dobila manj kot mi dejansko pripada?! V prešnjem letu sem izkoristila 10 delovnih dni dopusta, a morda to kaj vpliva na višino regresa?! Kaj mi je storiti?!
Hvala za odgovore.
tiara
Hvala za odgovore.
tiara
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Pozdrav!
Še zmeraj mi nekako ta stvar ne gre v račun. Odgovor računovodje je bil, da se pri meni znesek min. regresa 137.000 sit deli z 8 (8 mesecev), ker sm bila zaposlena od začetka meseca aprila 2004 in ne z 12 mesecev ( celo leto)???
A ni po zakonu tako, da ti pripada min. regres, ko izpolnis pogoj 6 mesečnega neprekinjenega dela??? Če je temu tako, potem ne vem, zakaj sem dobila najmanjši regres od vseh zaposlenih?
Je mozno, da je prislo do napake? Ali pa je regres pravilno izracunan
Še zmeraj mi nekako ta stvar ne gre v račun. Odgovor računovodje je bil, da se pri meni znesek min. regresa 137.000 sit deli z 8 (8 mesecev), ker sm bila zaposlena od začetka meseca aprila 2004 in ne z 12 mesecev ( celo leto)???
A ni po zakonu tako, da ti pripada min. regres, ko izpolnis pogoj 6 mesečnega neprekinjenega dela??? Če je temu tako, potem ne vem, zakaj sem dobila najmanjši regres od vseh zaposlenih?
Je mozno, da je prislo do napake? Ali pa je regres pravilno izracunan