Od 1.4. sem zaposlen v podjetku xy in po novem zakonu imam odpovedni rok 15 dni. S 1.8. sem dal odpoved ne delovnem mestu. Sedaj imam vprašanje glede porabe dopusta. Glede na sorazmerni delež mi pripada 9 dni dopusta in od tega sem porabil 2 dni, tako da mi ostane še 7 dni dopusta. Zanima me kako je s koriščenjem tega. Ali mi ga mora delodajalec uradno odobriti ali pa ga lahko pokoristim ne glede na mnenje delodajalca, glede na to da ni več "prenašanja" dopusta k novemu delodajalcu?
Hvala za odgovore.
Odpovedni rok
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: Odpovedni rok
Delodajalec vam je dolćan nuditi pravico do dopusta in vi se tej pravici ne smete odreči. To velja enako, kot za ostale zaposlene, le z razliko, da, kot ste že navedli, vam pripada sorazmeren del dopusta pri starem delodajalcu. Dogovorite se z delodajalcem Le v izjemnih, z zakonom predvidenih primerih, ko bi koriščenje dopusta ogrozilo poslovni proces, ali vplivalo na možnost izpolnitve plana, projekta.. vam lahko delodajalec namesto koriščenja dopusta izplača odškodnino.
Upam, da je še dovolj časa za koriščenje!
Upam, da je še dovolj časa za koriščenje!
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko