izvržba in kredit

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
firada79
Nov član
Nov član

izvržba in kredit

Odgovor Napisal/-a firada79 »

Spoštovani,

zanima me, če prav razmišljam?

Izvržba na plačo se lahko po novem ZIZ-u opravi do zneska 789,15 * 0,7 = 552,41€? Torej, ta znesek mora delavcu ostati na TTR oz. se mu mora izplačati. Če ima še tudi neplačane anuitete kredita, se lahko kredit poseže še v ta znesek, tako da načeloma lahko delavcu na koncu ostane tudi manj kot teh 551,41€?

Hvala vam za odgovor.
meurs
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Re: izvržba in kredit

Odgovor Napisal/-a meurs »

odvisno kaj je zaposleni podpisal....
firada79
Nov član
Nov član

Hvala meurs. Morem še pogledati, kaj je delavec dobil po pošti.
firada79
Nov član
Nov član

meurs napisal/-a:odvisno kaj je zaposleni podpisal....
lp,

meurs lahko prosim za kratek odgovor oz. kogar koli, ki je pripravljen povedati karkoli.

Gre za sodni izvržbi na plačo še iz leta 2010 in 2013. Kako je z izvržbo na povračila (izrecno to v sklepu ni navedeno)? Če prav razumem ZIZ in kar je napisano v sodnem sklepu, se upošteva vrstni red - torej najprej se poplača izvržba za leto 2010? Ker so v zvezi z izvržbo nastali sodni stroški, stroški odvetnika,..., me zanima, kaj se najprej poplača - izvržba, kasneje sodni stroški, odvetnik,....? V izvržbi piše, da do 2/3 prejemka in da mora ostati najmanj minimalna plača - prispevki, davki,....., torej mora ostati zaposlenemu 789,15€ - prispevki, olajšave, davki 603,32€? Glede na to, da je izvržba iz leta 2010 in 2013 se upošteva takraten ZIZ in ne na novo sprejeti?

Hvala za odgovor-e.
firada79
Nov član
Nov član

Mi lahko lepo prosim kdo potrdi zapisano? tudi če dobimo izvršbo na plačo iz pred par let, in je v sklepu izvršbe zapisano koliko in kaj se lahko trga od plače, moramo po ZIZ-J upoštevati 70% minimalne plače - torej delavcu mora ostati na računu 552,41€?
Hvala.
Odgovori