Pijača iz Češke

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Pijača iz Češke

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Imam zatečen primer, nerodnost...

Moja stranka se ukvarja s prodajo pijač, tako pravnim kot fizičnim osebam. Znanec je kot fizična oseba na Češkem nabavil večjo količino pijače (nerodnost, ni posredoval DŠ moje stranke,...). Sedaj bi stranka to pijačo rada dala na zalogo trgovskega blaga.

Po mojem bi bilo to "mogoče" le kot predmet kupoprodajne pogodbe, kot na primer, če bi od fizične osebe kupili nek stroj, oziroma material ali blago, po zaprtju dejavnosti. V tem primeru, bi vila čeprav bi bil to le enkraten posel , legalnost vprašljiva.

Zanimajo me izkušnje, če ste že imeli podoben primer.

V nadalje, ta posel nabave fizične osebe je pač nastal, oseba je kupila blago in rada bi ga prodala podjetju. Ali je mogoče še kakšna druga varianta, legalna, ki bi omogočala transakcijo med to fizično osebo in podjetjem?

V nadaljevanju bo s češkim partnerjem posloval prek svoje DŠ,...

Hvala za morebitna mnenja in ... sonček je!
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: Pijača iz Češke

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Če bi to smatral kot enkraten posel med osebo, ki je kot fizična oseba kupila pijačo in podjetjem?
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
Odgovori