Italijan ni zaračunal ddv-ja našemu malemu zavezancu, ker ni preveril ID številke ...
Kako lahko to rešim, da ne bomo še mi v prekršku?
Poslala sem stranko, da mu izdajo račune z ddv, toda kaj naj naredim, če računov ne bo dobil?
Z ddv seveda mislim italijanski ddv (IVA).
Italijanski zavezanec za ddv ni zaračunal ddv-ja
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Italijanski zavezanec za ddv ni zaračunal ddv-ja
Zakaj pa bi bili vi v prekršku? Vsaj domnevam, da mu ni vaša stranka dala lažnih podatkov?
Ker smo soodgovorni za pravilno obračunavanje ddv-ja - 76.b člen ZDDV-1.
Moja stranka pa je še nova in ji glede ddv še marsikaj ni jasno in čisto možno je, da je dala lažne podatke, sicer ne namenoma, pač pa iz nevednosti, toda to ni opravičilo.
Moja stranka pa je še nova in ji glede ddv še marsikaj ni jasno in čisto možno je, da je dala lažne podatke, sicer ne namenoma, pač pa iz nevednosti, toda to ni opravičilo.
76.b člen
(solidarna odgovornost za plačilo DDV)
(1) Vsak davčni zavezanec, identificiran za namene DDV v Sloveniji, je solidarno
odgovoren za plačilo DDV, če iz objektivnih okoliščin izhaja, da je vedel oziroma bi moral
vedeti, da sodeluje pri transakcijah, katerih namen je izogibanje plačilu DDV.
Ta člen pač ne zadeva vaše stranke, saj ni " davčni zavezanec, identificiran za namene DDV v Sloveniji".
(solidarna odgovornost za plačilo DDV)
(1) Vsak davčni zavezanec, identificiran za namene DDV v Sloveniji, je solidarno
odgovoren za plačilo DDV, če iz objektivnih okoliščin izhaja, da je vedel oziroma bi moral
vedeti, da sodeluje pri transakcijah, katerih namen je izogibanje plačilu DDV.
Ta člen pač ne zadeva vaše stranke, saj ni " davčni zavezanec, identificiran za namene DDV v Sloveniji".
Aha, to sem pa čisto spregledala, hvala za opozorilo.
Sicer zdaj čakam, da mi stranka odgovori, kaj je uredila in če ni uredila nič, bom vprašala na davčno, ker se mi ne zdi prav, da pustim tako kot je.
Sicer zdaj čakam, da mi stranka odgovori, kaj je uredila in če ni uredila nič, bom vprašala na davčno, ker se mi ne zdi prav, da pustim tako kot je.