Pozdravljeni!
Dobila sem zavrnjen obrazec m4 in me zanima, če imam sedaj pravilno. Sem zaposlena. Od 12.6.2012 do 12.7.2013 sem bila na porodniškem dopustu. Ker sem pred tem časom delala polovični delovni čas, sem se s 12.6.2012 odjavila s polovičnega delovnega časa in zaposlila za polni delovni čas. Potem sem se 12.7.2013 odjavila iz polnega delovnega časa in prijavila spet na polovičnega.
Sedaj izpolnim dva m4 obrazca. V prvega vpišem v RUBRIKO B 1.1.-12.7., ure so 0, prav tako plača, saj je nisem prejemala. V RUBRIKO C pa vpišem ure od 1.1.-12.7. kot če bi delala polni delovni čas (1104ur). Leto osnove je 2011.
V drugi obrazec pa vpišem v RUBRIKO B 13.7.-31.12., število ur je za polovični delovni čas (492ur). RUBRIKA C ostane prazna.
Je to pravilno ali ne?
Hvala za odgovor!
M4
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: M4
Najbolje da pokličete številko, ki jo imate na obrazcu ZPIZ, kjer je opisana napaka.
Sama sem imela eno osebo, ki je v l. 2014 delala nekaj časa polovični delovni čas, nekaj časa polni. Na obrazcu/v zgornjem delu/ dovolijo vpisati samo polne delovne ure, v mojem primeru 40 urni tednik. Potem izgleda da po številu letnih ur ugotovijo, da je bil polovični....Pa še to: napisati sem morala 2 obrazca, torej posebej za 8 urni delovnik in posebej za 4 urnega.
Sama sem imela eno osebo, ki je v l. 2014 delala nekaj časa polovični delovni čas, nekaj časa polni. Na obrazcu/v zgornjem delu/ dovolijo vpisati samo polne delovne ure, v mojem primeru 40 urni tednik. Potem izgleda da po številu letnih ur ugotovijo, da je bil polovični....Pa še to: napisati sem morala 2 obrazca, torej posebej za 8 urni delovnik in posebej za 4 urnega.
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde