Pozdravljeni!
Februarja, 2014, sem odprla trgovino skupaj s kolegico, ki je precej bolj izkušena, saj se z lastnim podjetjem bavi že precej let. Ker se sama v fazi realizacije projekta nisem znašla prvič samo v vlogi podjetnice ampak tudi "nosečnice", sva se odločili podjetje registrirati na njeno ime, oz. že na obstoječe podjetje prijaviti še najino novo trgovino, mene pa je zaposlila za nedoločen čas.
Po pol leta delovanja trgovine pa se je iz osebnih razlogov kolegica odločila odstopiti, torej zapreti trgovino. Ker sem sama pred porodom v parih mesecih efektivnega dela v trgovini odkrila velik potencial, bi želela zgodbo nadaljevati v lastni režiji. Problem nastane, ker koristim porodniški dopust do konca julija 2014 in me skrbi, da bi z registracijo podjetja ogrozila svoje porodniško nadomestilo.
Zanima me najbolj optimalna možnost registracije podjetja za vodenje trgovine. Ali je možno v mojem primeru odpreti popoldanski sp, kakšni so tem primeru pogoji in ali v tem primeru imam možnost zaposliti študenta ali pogodbeno zaposliti?
Naj vam na kratko predstavim svoj položaj in možnosti:
- Sem pogodbeno zaposlena za nedoločen čas, trenutno na porodniškem dopustu do julija 2014, takrat bova pogodbo prekinili. Katero obliko podjetja v tem primeru lahko odprem, da s tem ne ogrozim obstoječih prihodkov?
- V primeru možnosti popoldanskega sp-ja lahko tega odpre tudi mož ki je prav tako redno zaposlen.
Za odgovor se že vnaprej iskreno zahvaljujem!
Registracija podjetja v času koriščenja porodn. nadomestila
Moderator: Mirko Zbačnik