Nadomestilo za prehrano

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
MM55
Novinec
Novinec

Nadomestilo za prehrano

Odgovor Napisal/-a MM55 »

Nikjer v zakunu, niti v splošni kolektivni pogodbi za gospodarske dejavnosti nisem zasledila podatka ali pripadata delavcu, ki dela 12 ur dve malici. Kaj je pravilno?
mira95
Začetnik
Začetnik
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a mira95 »

Delavec, ki dela štiri ure mu pripada nadomestilo za malico, zato mislim da tudi delavcu,ki dela 12 ur pripadajo dve malice.
metalica
Računovodski mojster
Računovodski mojster

Odgovor Napisal/-a metalica »

Tudi jaz se strinjam.
LP
MdeBarca
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a MdeBarca »

Če velja vaša logika, da delavec, ki dela štiri ure, mu pripada nadomestilo za malico, torej če dela 8 ur mu pripadajo dve malice in za 12 ur po tej logiki 3 malice.

Tu nekaj ne "štima", a ne.

Lep dan,

8-)

MdeBarca
Bina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Bina »

Jaz obračunavam malice glede na delovne dni. Saj če en dan dela 12 ur, potem drugi dan dela 4 ure - na koncu še vedno dela toliko dni kot če bi delal samo po 8 ur.

Bolj sem pomislila na to, da po zakonu pripada delavcu čas za malico v sorazmernem deležu kot je njegov delovnik. Mogoče pa bi mu izplačala v primeru 12 urnika eno malico in pol? (malo naglas razmišljam)
Kaj pravite drugi?
:wink:
mira95
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a mira95 »

Kolektivna pogodba določa, da delavci ki delajo <u>najmanj</u> štiri ure jim pripada nadomestilo za malico.
To, da delavcu, ki dela 12 ur pripadajo dve malice so nam pa že večkrat razlagali na seminarju.
Pozdrav. :)
Bina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Bina »

No, MM55, mnenja so bila, sedaj pa se lahko odločiš katero upoštevat.
Važno je kaj je zapisano v pogodbi o zaposlitvi in vaših pravilnikih in da pri prehrani ne greste na odredbo o najvišji prehrani oz. pod najnižjo, pa mislim da bo vse prav.

Lep dan želim:)
Odgovori