Pozdravljeni,
pri odpiranju leta mi je odprlo tudi nekaj odprtih postavk.
Našla sem napako, ki jo naredila prejšnja računovodkinja.
Prejeti račun je knjižila na konto 2200, izpisek plačila pa na kontu 22001. Ali pa obratno.
Ker mi to vedno znova odpre kot odprte postavke, vas prosim, če mi kdo pomaga in razloži kako v *** to križno poknjižim. Je pa že iz prejšnjih let in ne bi rada odpirala tistega leta.
Hvala.
LP.
M
Konti
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: Konti
Najprej preknjižite vse postavke, ki so knjižene na napačen konto na konto, kamor bi morale biti poknjižene, nato pa poglejte, če se postavke obfeznosti in plačul "ujemajo" in jih zaprite kot plačane.
Napake so se, se in se še bodo dogajale. Slovenski računovodski tandardi nas v uvodu napotujejo, da ko jih odkrijemo, da jih tudi popravimo. Poslovni izkazi morajo temeljiti na resničnih stanjih. Brez vsake zadrege jih popravite, kot mislite, da je prav. Če to vpliva tudi na poslovni oziroma dačvni obračun preteklega leta, pa lahko, če to ni bistvena (večja) napaka, to upoštvate kar med odhodki/prihodki obdobja.
To se dogaja na primer pri avtomatsko kreiranih knjiženjih poslovnih dogodkov, a navadno tre za upoštevanje tri ali štiri mestnih števil kontov (npr. 2200 in 220).
Napake so se, se in se še bodo dogajale. Slovenski računovodski tandardi nas v uvodu napotujejo, da ko jih odkrijemo, da jih tudi popravimo. Poslovni izkazi morajo temeljiti na resničnih stanjih. Brez vsake zadrege jih popravite, kot mislite, da je prav. Če to vpliva tudi na poslovni oziroma dačvni obračun preteklega leta, pa lahko, če to ni bistvena (večja) napaka, to upoštvate kar med odhodki/prihodki obdobja.
To se dogaja na primer pri avtomatsko kreiranih knjiženjih poslovnih dogodkov, a navadno tre za upoštevanje tri ali štiri mestnih števil kontov (npr. 2200 in 220).
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: Konti
Jaz bi to popravil kar takoj po vnešeni otvoritveni temeljnici, katero bi pustil nespremenjeno, zaradi boljše preglednosti. Napako popravimo, ko jo ugotovimo in to je, ko ste prenesli otvoritve.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko