OBRESTI POVEZANE OSEBE

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
PETRA123
Začetnik
Začetnik

OBRESTI POVEZANE OSEBE

Odgovor Napisal/-a PETRA123 »

Pozdravljeni! Podjetje d.o.o. je prejelo posojilo za reševanje likvidnostnih težav od lastnika, ki je hkrati tudi zaposlen v svojem podjetju. Sestavila sem pogodbo in vpisala tudi pravilno obrestno mero, ki velja za povezane osebe. Zanima pa me naslednje:

- ko podjetje vrne denar na račun lastnika se morajo obresti obračunati od datuma izposoje do datuma vrnitve?
- ali je pravilna obrestna mera za mesec marec, doba posojila 9 mesecev, brez kreditne ocene in sicer 1,554%
- Ko se obresti obračunajo in vrnejo skupaj z glavnico ali je potrebno narediti še kaj? ( nekaj sem brala o REK-2 ) in tako naprej....

Kaj pa narediti če se kredit ne vrne pravočasno. Ali je potrebno dodati samo aneks k pogodbi ali je potrebno obračunati obresti za staro pogodbo in potem narediti novo z novo obrestno mero in novo glavnico, ki bo vsebovala še staro glavnico + obresti od stare pogodbe datum vračila le te pa bo seveda drugi????

Prosim za pomoč!!!!
PETRA123
Začetnik
Začetnik

Re: OBRESTI POVEZANE OSEBE

Odgovor Napisal/-a PETRA123 »

A res nihče ne ve? Ostale stvari sem že izvedela vendar me zanima samo še nekaj. Če podjetnik ne vrne posojila v določenem roku ali po tem datumu tečejo navadne zamudne obresti ali je potrebno sestaviti novo pogodbo ter obračunati obresti od stare posojilne pogodbe in jo pripeti glavnici v novo pogodbo.
skyline
Nov član
Nov član
Kraj: Ajdovščina

Re: OBRESTI POVEZANE OSEBE

Odgovor Napisal/-a skyline »

Kar ste izvedela, ali mi lahko zaupate, ker imam podoben primer za obračunati obresti?

lp
Odgovori