Obračun prispevkov za s.p.

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
vitoptt
Novinec
Novinec

Obračun prispevkov za s.p.

Odgovor Napisal/-a vitoptt »

S 1.12.2013 sme odprl svoj s.p. Predvidevam, da moram do 15.1.2013 oddati obračun prispevkov in jih plačati. Kak namig kako to naredim... Obstaja kak vzorec...
Hvala
Gitara
Računovodja
Računovodja

Re: Obračun prispevkov za s.p.

Odgovor Napisal/-a Gitara »

Obračun prispevkov lahko oddaste samo preko e-davkov. Imate že dostop do e-davkov, če to delate sami?
novica
Nadračunovodja
Nadračunovodja

Odgovor Napisal/-a novica »

odprl svoj s.p. -
redni ali "popoldanc" (redno zaposlen drugje)?
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Če ste registrirali s.p. in niste zavarovani na neki drugi osnovi (zaposleni), morate do 15. v naslednjem mesecu prek e-davkov oddati obrazec in jih tudi plačati.

Potrebujete torej digitalno potrdilo, lahko tudi osebno, lahko za "podjetja" ("primeta" oba), se registrirate na edavke (potrdite digitalni podpis). Vse podatke za plačilo prispevkov dobite na e-davkih (TRR, sklici...).

V kolikor tega niste storili, vas bo DURS pozval k oddaji ;).
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
vitoptt
Novinec
Novinec

SP je redni, edavke in potrdilo že imam... vesel bi bil kakega vzorca kako pravilno izpolnim (in kaj)... Bom pa imel 50% olajšavo na določene prispevke ker je novo odprt s.p.... Hvala
bojk
Začetnik
Začetnik

Odgovor Napisal/-a bojk »

Greš na edavke. Izbereš dokument Obračun prispevkov za socialno varnost. Daš klukico Zavezanec uveljavlja oprostitev plačila prispevkov na podlagi prvega vpisa v predpisan register. Klikneš naprej. Klikneš izračun. Javi Kritične vsebinske napake. Popraviš oziroma dopolniš in oddaš.
vitoptt
Novinec
Novinec

Hvala @bojk, sliši se enostavno :) Se lotim v kratkem, če se mi kaj zatakne se oglasim :ploska: :palca:
bela vrtnica
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a bela vrtnica »

Zanima me če imam kaj ugodnosti pri plačevanju prispevkov za šest ur dela(sem invalid III.stopnje ) iščem podatke pa jih ne najdem nikjer,odprla bi s.p. :?
dusanrus
Novinec
Novinec

Odgovor Napisal/-a dusanrus »

Pozdravljeni.

Imam digitalno potrdilo od NLB, ki ga kot fizicna oseba uporabljam za klik. To verjetno ni dovolj, ce se hocem z njim prijaviti na edavke in ga uporabiti tudi za svoj s.p. Ker ko sem to probal, me vrze na edavke za fizicne osebe in nikakor ne morem oddati obrazca za socialne prispevke.
Odgovori