pisanje faktur med porodniško
Moderator: Mirko Zbačnik
pisanje faktur med porodniško
Pozdravljeni,
sem nosilka s.p. in sem noseča.Ker imam z neko firmo podpisano pogodbo za redno delo,ne vem kaj naj naredim med porodniško.Ali lahko moj partner piše fakture?Nimam nobenega zaposlenega.Kaj mi najbolj predlagate,da naredim?Naj partnerja zaposlim,ali vzamem preko podjemne pogodbe........Vsak predlog mi bo prišel zelo prav.
Hvala in lep pozdrav,
Tina
sem nosilka s.p. in sem noseča.Ker imam z neko firmo podpisano pogodbo za redno delo,ne vem kaj naj naredim med porodniško.Ali lahko moj partner piše fakture?Nimam nobenega zaposlenega.Kaj mi najbolj predlagate,da naredim?Naj partnerja zaposlim,ali vzamem preko podjemne pogodbe........Vsak predlog mi bo prišel zelo prav.
Hvala in lep pozdrav,
Tina
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: pisanje faktur med porodniško
Mogoče bi bila rešitev, da prijavite na upravni enoti pomoč, oziroma nadomeščanje svojega partnerja, ki bi delo opravljal namesto vas (psst... na papirju).
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Za brezplačno delo družinskega člana ni več treba: "da prijavite na upravni enoti pomoč", pač pa še vedno rek obrazec na durs in plačilo min. prispevka.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Hvala, torej tudi tu je novost....
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Potrebna je prijava na ZZZS na M12 obrazcu.
Bi vprašala kar na tem mestu saj je problem podoben. Če je s.p. na bolniški , ali lahko izdaja račune, če mu opravlja dela študent prek napotnice ?
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kontakt:
Seveda, lahko.
Mirko
Mirko

Zanima me kateri rek obrazec se odda preko edavkov na davčno ter koliko znesejo mesečni prispevki za brezplačno pomoč ožjega družinskega člana?