Delo za polovični delovni čas

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Anna
Začetnik
Začetnik

Delo za polovični delovni čas

Odgovor Napisal/-a Anna »

Ali mi zna kdo razložit, kako je potrebno obračunat (plačat?, izpolnit REK obrazce..) prispevke v primeru, da delavka dela za polovični delovni čas zaradi nege otroka, in ji bo država plačevala prispevke od minimalne plače. [?]
Sem prebrala vse predpise pa mi ni nič jasno; srečala se pa nišem še z ničemer podobnim, ker sem pri plačah še zlo sveža [8)]
interdiskont
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a interdiskont »

Mi imamo eno tako delavko. Vse plačamo normalno (na njeno bruto plačo),tudi obrazce izpolnimo enako kot pred tem, le pri obrazcu za Ajpes ne vpišemo njene plače, če je najnižja (tam kjer se vpiše najnižja plača za polnin delovni čas). Pravzaprav ne vem, v čem je sploh smisel krajšega delovnega časa, če je bruto plača iste višine kot za polni delovni čas (plačajo se vsi prispevki,....). Tudi na Centru za socialno delo so povedali, da če je plača ista kot prej, ni nobenih ugodnosti ne za delavko (delavca) in ne za podjetje.

meta
stina
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a stina »

Delavka v podjetju dela polovični delovni čas, in tudi plačo dobi za polovični delovni čas. Polovico svoje prejšnje plače. Drugo polovico plačuje CSD in nimamo mi nič s tem. Obrazce se izpolnjuje normalno, minimalna plača se tako preračuna za poln delovni čas, in se ne vpisuje polovičnega.
Sonja T
Nov član
Nov član
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a Sonja T »

Mislim, da bi morala za ta čas (če je to 4-urni delavnik, ki ga delavka koristi po Zakonu o starševskem varstvu in družinskih prejemkih do 3.leta otrokove starosti) skleniti novo pogodbo o 4-urni zaposlitvi, temu primerno se zmanjša tudi plača, ki verjetno ni minimalna, če jo pomnožite z dve, tako, da kakšni posebni vpisi niso potrebni.

LP

Sonja T
Odgovori