izdaja računa -društva
Moderator: Mirko Zbačnik
izdaja računa -društva
Smo manše društvo. Nismo zavezanci za DDV. Imamo nepridobitno in tudi pridobitno dejavnost (organizacija 2 tekem). Pri tekmi se plača prijavnina in do sedaj smo napisali blagajniški prejemek. Zanima me kako je po novem. Ali se še lahko napiše prejemek ali napišemo račun?
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: izdaja računa -društva
Malce, mogoče računalniško razširite vaše podatke na tem "izdatku" (ime, naziv, naslov, DŠ---) in napišite, da velja kot račun.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Pozdravljeni, tudi jaz imam kar nekaj vprašanj, glede izdaje kart.
Sem predsednik društva katero se ukvarja z ribolovom,.
V preteklih leti smo imeli prakso, da dnevne dovolilnice prodajamo na več prodajnih mestih in dvakrat do trikrat letno poberemo denar od prodaje ter si ga položimo na trr.
Trenutno pa smo se malo zgubili, ker iz vsake strani nas zasipajo z različnimi informacijami.
Naša dovolilnica vsebuje naslednje podatke:
- zaporedno številko;
– ime in priimek imetnika ribolovne dovolilnice;
– rok veljavnosti za večdnevne ali letne ribolovne dovolilnice;
– datum oziroma čas za katerega velja ribolovna dovolilnica;
– način vračanja ribolovne dovolilnice;
– ime izdajatelja;
– žig in podpis izvajalca ribiškega upravljanja
-napis da velja ko račun
-ceno
Prosim, ali kdo že kaj ve kako bo tole peljalo naprej,kako bo z raznimi kartami katere se dobi pri različnih ponudnikih, ko so ogledi jam, gledaliških predstav,ogledov maket,muzejev itd, itd
Hvala
Sem predsednik društva katero se ukvarja z ribolovom,.
V preteklih leti smo imeli prakso, da dnevne dovolilnice prodajamo na več prodajnih mestih in dvakrat do trikrat letno poberemo denar od prodaje ter si ga položimo na trr.
Trenutno pa smo se malo zgubili, ker iz vsake strani nas zasipajo z različnimi informacijami.
Naša dovolilnica vsebuje naslednje podatke:
- zaporedno številko;
– ime in priimek imetnika ribolovne dovolilnice;
– rok veljavnosti za večdnevne ali letne ribolovne dovolilnice;
– datum oziroma čas za katerega velja ribolovna dovolilnica;
– način vračanja ribolovne dovolilnice;
– ime izdajatelja;
– žig in podpis izvajalca ribiškega upravljanja
-napis da velja ko račun
-ceno
Prosim, ali kdo že kaj ve kako bo tole peljalo naprej,kako bo z raznimi kartami katere se dobi pri različnih ponudnikih, ko so ogledi jam, gledaliških predstav,ogledov maket,muzejev itd, itd
Hvala
Še sam imam glede tega vprašanje. Kar vem moramo po novem tudi društva uporabljati vezano knjigo računov.
zasledil pa sem da za pobiranje članarine računov ni potrebno izdati, ker gre za nepridobitno dejavnost. Je to res ali ne?
zasledil pa sem da za pobiranje članarine računov ni potrebno izdati, ker gre za nepridobitno dejavnost. Je to res ali ne?