Pozdravljeni,
prosim za mnenje.
Po novem bom zaposlenim obračunavala boniteto in sem le lotila branja različnih zakonov in spletnih strani. Recimo v Bazi znanja na računovodji je navedeno, da je stroške za uporabo službenega vozila treba razdeliti na davčno priznane (službene poti) in davčno nepriznane (privatne poti).
Nato sem našla nasprotujočo trditev na spletni trani DURSa (http://www.durs.gov.si/si/davki_predpis ... ne_namene/), kjer je navedeno, da so vsi stroški povezani z vzdrževanjem avtomobila davčno priznani.
Recimo ZDDPO navaja, da so vsi stroški, ki neiso neposredno povezani z opravljanjem dejavnosti davčno nepriznani.
Poleg tega me zanima tudi ali do prispevki delodajalca za boniteto davčno priznani ali nepriznani.
LP
Avto boniteta in obravnava stroškov
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Avto boniteta in obravnava stroškov
Pa mogoče še ena pomembna stvar. Avtomobila bi vozila (so)lastnik in direktor (zavarovan pod osnovo 010) in drugi solastnik in prokurist (tudi zavarovan pod osnovo 010).
Šifra zavarovanja 010 ne obstaja! Ste mislili 001-redno delovno razmerje!
lp
lp
Ja se opravičujem. Mislila sem 001 - redno delovno razmerje. Kličem danes na ZRFR mogoče mi bodo oni kaj povedali oz. potrdili vse kar sem do sedaj nagruntala.