UPN nalog - gotovinsko/negotovinsko plačilo?

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
Daoling
Nov član
Nov član

UPN nalog - gotovinsko/negotovinsko plačilo?

Odgovor Napisal/-a Daoling »

Mogoče je tole malo butasto vprašanje, ampak res mi ni jasno. Pred kratkim sem prvič začela sodelovati s stranko, ki je fizična oseba, ki pa nima spletnega bančništva, zato mi plačila ne more direktno nakazati na moj TRR. Dogovorila sva se, da plača preko UPN naloga, ampak pozabila sem ga opozoriti, da na UPN nalog vpiše št. svojega TRR-ja, da bo plačilo veljalo kot negotovinsko. No, zdaj je položnica plačana, pri rubriki št. računa plačnika pa je napisana št. TRR-ja banke pri kateri je bil nalog plačan. Vprašanje se seveda zdaj glasi, ali to še velja za negotovinsko plačilo? Glede na to, da je okence IBAN plačnika očitno bilo izpolnjeno, sklepam, da bi lahko veljalo kot negotovinsko plačilo, ampak nisem prepričana.

Sprašujem seveda zato, ker račune izstavljam tako, da jih oblikujem v wordu in plačilo vedno prejmem na TRR, tako da mi ni treba uporabljati vezane knjige računov. Če pa bo tole veljalo kot gotovinsko plačilo, potem se zame zadeva malo zaplete...

Lepo prosim, da mi nekdo odgovori.
anka
Super računovodja
Super računovodja

Re: UPN nalog - gotovinsko/negotovinsko plačilo?

Odgovor Napisal/-a anka »

Velja kot negotovinsko placilo saj ni placal z gotovino aak iz svojega racuna samo da ni placal sam ampak pac je moral iti n banko. Lp
Daoling
Nov član
Nov član

Re: UPN nalog - gotovinsko/negotovinsko plačilo?

Odgovor Napisal/-a Daoling »

Aha, razumem.
Hvala za odgovor, anka.

Lp
Odgovori