AVTORSKI HONORAR

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
barbmac
Nov član
Nov član

AVTORSKI HONORAR

Odgovor Napisal/-a barbmac »

Pozdravljeni, zanima me kako naj naredim po novem avt. honorar za delavca (razvijalec prog. opreme), kateri prejema tudi plačo in je redno zaposlen v podjetju?
Kako obračunati (od kakšne osnove - norm str. 10%?)25 %akont. dohodnine?
Hvala!
lunatika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a lunatika »

Tudi jaz nisem prepričana. Ali sem prav razumela, da se vse pogodbe z zaposlenimi zdaj obračunajo enako kot podjemna pogodba?
tankra
Računovodja
Računovodja
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a tankra »

V kolikor izplačujete AH zaposlenimu ste ga dolžni izplačati kot plačo z vesemi davki prispevki razen davka na plačilno listo ni
Lp

Tanja
barbmac
Nov član
Nov član

To pomeni, da plačamo vse prispevke za socialno varnost ob izplačilu avt. honorarja zaposlenemu, kateri prejema tudi plačo? Normiranih stroškov potem ni?
Tanja in ostali - hvala za odgovor:)
Ali ima še kdo isti primer:wink::???:
Lp
Barbara
Sonja T
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Sonja T »

Novembra sem bila na seminarju, ki ga je organizirala Zveza računovodij...., pa je ga. Hieng-ova dala pojasnilo, da se od avtorskega honorarja pri plači ne plača prispevkov. Primer:
bto plača 500.000
boniteta 30.000
avtorski honorar 40.000
---------------------------
osnova za prispevke 530.000 osnova za davek 570.000

Decembra pa je ga. Petra Mlakar (davčna svetovalka), na drugem seminarju razlagala, da avtorski honorar pri plači prav tako zapade pod obveznost plačila davka. Ker pri nas takih primerov nimamo, nisem niti postavila vprašanja. Vam pa svetujem, da vseeno pokličete svojo svetovalko na DURS, da ne bi prišlo do kakšnih neljubih napak. Očitno si tudi svetovalci še niso čisto na jasnem.

LP

Sonja T
Sonja T
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Sonja T »

Se popravljam, tam kjer sem pisala o drugem seminarju, bi morala napisati obveznost plačila prispevkov, ne pa davka.
Se opravičujem
LP

Sonja T
barbmac
Nov član
Nov član

Ja, na žalost naša davčna svetovalka ni kompetentna za dajanje kakršnihkoli "informacij", niti ne pove, kateri obrazec moramo oddati(prej REK-2)zdaj REK-1d:twisted::???:,ker programsko še nimamo narejenih novih obrazcev.
Odgovori