evidenca računov iz vezane knjige

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
mekica
Začetnik
Začetnik

evidenca računov iz vezane knjige

Odgovor Napisal/-a mekica »

Pozdravljeni,
prosim vas za nasvet, ko podjetnik uporablja vezano knjigo računov, računalniškega poslovanja nima.
Kakšen je postopek pri zaključevanju dnevnega prometa. Ima samo gotovino. Ali mora ročno vnašati posamične račune v evidenco, ki jo npr. pripravim v excelu in jo dnevno zaključi, ali mi konec meseca pošlje posamične račune (2 izvod ), tudi dnevni seštevek gotovine in jih kot take poknjižim v GK. Malo me je zmedlo, ker do sedaj imam izkušnje predvsem z blagajniškimi zaključki. Ni ddv zavezanec, ima dvostavno knjigovodsvo
Nekako nisem našla odgovora, ki bi me prepričal, da bo pravilno in da ne bom stranki brezpotrebno nalagala ročne evidence.
hvala in lp
slovan
Super računovodja
Super računovodja
Kraj: Ljubljana

Re: evidenca računov iz vezane knjige

Odgovor Napisal/-a slovan »

Ne vidim nobene razlike med poročanjem računovodstvu v primeru, ko je izdajal paragonske bloke in sedaj ko bo izdajal račune iz vezane knjige računov.
VKR ima tri izvode računov. Prvi izvod dobi kupec, drugi izvod za namenjen "knjiženju", tretji izvod pa ostane vezan v knjigi.

3. člen
(oblika in format vezane knjige računov)
(1) Vezana knjiga računov je sestavljena iz platnic in knjižnega bloka v velikosti 210 x 148 mm (format A5) in vsebuje 3 x 50 samokopirnih listov oziroma 50 setov obrazcev računov.
(2) Prva dva lista v setu sta na levem robu perforirana, tretji je brez perforacije. Tretji list v setu po izdaji računa ostane vezan v knjigi.
(3) Obrazec računa v vezani knjigi računov je velikosti 210 x 148 mm. Obrazec računa je Priloga tega pravilnika in njegov sestavni del.
(4) Ne glede na prvi odstavek tega člena knjižni blok lahko poleg obrazcev računov v spodnjem ločenem delu vsebuje tudi druge podatke. Vezana knjiga računov, ki vsebuje tudi druge podatke, je lahko v velikosti največ 210 x 297 mm (format A4) in mora v zvezi z obrazci računov izpolnjevati zahteve iz tega pravilnika.

lp
Odgovori