Pozdravljeni!
Mene pa zanima ali je pravilno, da se ob koncu leta konta 920 in 930 preknjižita na 900?
Hvala za odgovor!
LP
Preknjižbe ob koncu leta za sp
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Preknjižbe ob koncu leta za sp
Očitno imate še star kontni načrt, zato pri posameznem kontu navedite namen.
lp
lp
Ja, res sem napisala po starem kontnem načrtu. Mislila sem 919 ( pritoki in odtoki ) in 935 ( Doh. samostojnih podjetnikov ). Bivša računovodkinja je to prenesla na bivši 900 ampak se mi zdi, da ni prav. Ali se konta 919 in 935 kam preneseta in če da kam?
Hvala!
Hvala!
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
No, pustimo stari ali novi, namesto 920 je 919. A vsako postavko kapitala pustimo in je ne preknjižimo, ker ima vsaka postavka kapitala svoj pomen.. Kot skupen pojem podjetnikov kapital ali terjtev do podjetnika je obravnavan le v izkazih. LMislim, da proram glede na nastavitve AOP številke, na kar imate verjetno možnost vpliva tudi vi, pravilo pozicionira postavko.
Včasih je lažje spremeniti številko AOP kot zaradi spremembe kontnega plana preurediti vse ostale šifrante
Včasih je lažje spremeniti številko AOP kot zaradi spremembe kontnega plana preurediti vse ostale šifrante
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko