Srčki, a za 2014 normalno velja 15% posebna osebna olajšava za vpisane pod Ministrstvo za izob.,znanost,kulturo in šport?
Seveda do zneska 25.000. Ne glede na to kakšno imajo registrirano dejavnost? Prevajanje?
Hvala za mnenja.
POSEBNA OLAJŠAVA 15% KULTURNIKI
Moderator: Mirko Zbačnik
POSEBNA OLAJŠAVA 15% KULTURNIKI
Lepo vas pozdravljam.
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde
Re: POSEBNA OLAJŠAVA 15% KULTURNIKI
Seveda - ampak (tudi seveda!) samo za tiste po dejanskih odhodkih! lp
Lep pozdrav,
Pri oddaji obračuna dohodnine se soočam s podobnim problemov kot uporabnica, ki je odprla temo.
Ni mi čisto jasno, kam vpišem posebno olajšavo? Jo enostavno samo prištejem znesku splošne? Druge možnosti niti ne vidim ...
Za odgovor se vnaprej zahvaljujem.
Pri oddaji obračuna dohodnine se soočam s podobnim problemov kot uporabnica, ki je odprla temo.
Ni mi čisto jasno, kam vpišem posebno olajšavo? Jo enostavno samo prištejem znesku splošne? Druge možnosti niti ne vidim ...
Za odgovor se vnaprej zahvaljujem.
Prva stran obrazca: zap. III.A Izjavljam, da sem rezident Slovenije, samostojno opravljam specializiran poklic (navedite: ________________) na področju kulturne dejavnosti in sem vpisan v razvid samozaposlenih v kulturi (navedite: ___________________), nimam sklenjenega delovnega razmerja in ne opravljam druge dejavnosti, zato uveljavljam zmanjšanje davčne osnove od dohodka iz
dejavnosti v višini 15 odstotkov prihodkov.
lp
dejavnosti v višini 15 odstotkov prihodkov.
lp
Slovan, hvala za hiter odgovor, točko III. sem že izpolnil.
Zanima me, kako je s samim izračunom? Kam vpišem znesek posebne olajšave?
Zanima me, kako je s samim izračunom? Kam vpišem znesek posebne olajšave?
Zap. 15.13.: posebna osebna olajšava
lp
lp