Priznam, da nimam pojma o vodenju poslovnih knjig za društva, klube-pa vendar so me našli da jim jih uredim.Prosim, če me popravite v mojem razmišljanju:
<ul><li> </li><li> </li><li> </li></ul>vodi se dvostavno
<ul><li> </li><li> </li><li> </li></ul>poročila so enaka kot za pravne osebe
<ul><li> </li><li> </li><li> </li></ul>davka od dobička ni, ker gre za neprofitno dejavnost in so samo subvencionirani s strani Univerze za posamezne projekte
<ul><li> </li><li> </li><li> </li></ul>zaposlenih ni, vsa dela se opravljajo preko študentskega servisa, ker jih dejansko opravljajo študenti
<ul><li> </li><li> </li><li> </li></ul>stroški morajo biti vezani na subvencionirani projekt
<ul><li> </li><li> </li><li> </li></ul>izdelati se mora poraba subvencioniranih sredstev
Kaj več pa ne vem:???::???::???:
LP
Bojči
Društvo
Moderator: Mirko Zbačnik
Jaz sem vodila društvo po dvostavnem knjigovodstvu. Poročila so enaka kot za pravne osebe, samo malo bolj enostavni obrazci so ( bilanca stanja, bilanca uspeha - dobite v knjigarni ). Davek od dobička je, če društvo prodaja kakšne svoje izdelke, čeprav gre za neprofitno dejavnost. V prihodke ne grejo članarine in npr. kotizacije za seminarje, predavanja..., gredo pa stvari, ki jih prodajajo.
Glede subvencioniranja pa ne vem ničeasar.
LP
Glede subvencioniranja pa ne vem ničeasar.
LP
Zakaj članarine in kotizacije ne gredo v prihodke? Jaz mislim, da pa gredo, saj se nanašajo na opravljanje storitev. Članarina v tem primeru ne bi šla, če ne gre za protiusluge tj.popusti na predavanjih, pri nakupu knjig itd. Kotizacije pa so čisto opravljanje storitev, za katera se prejme plačilo.
Prosim, še za dodatna mnenje, ker nikoli ne pridemo do konca pri tej temi.
[xx(]
Prosim, še za dodatna mnenje, ker nikoli ne pridemo do konca pri tej temi.
[xx(]
Meni pa so drugače rekli. Kotizacije gredo v davčno osnovo, ker se nanašajo na organiziranje predavanj in je tudi podvrženo obračunu DDV. Za članarine pa je odvisno na kaj se nanašajo. Če spadajo v obračun DDV tudi gredo v davčno osnovo.
Ne vem pa kakšna je razlika med kotizacijo, ki se nanaša na organiziranje predavanj tujih predavateljev in tisto kotizacijo ki se nanaša na izvajanje delavnic,ki spadajo pod socialne storitve
Mislim, da še davčni ni vse čisto jasno. Meni pa še manj.[xx(]
Ne vem pa kakšna je razlika med kotizacijo, ki se nanaša na organiziranje predavanj tujih predavateljev in tisto kotizacijo ki se nanaša na izvajanje delavnic,ki spadajo pod socialne storitve
Mislim, da še davčni ni vse čisto jasno. Meni pa še manj.[xx(]