Pozdravljeni,
stranki obračunavam prispevke za socialno varnost, pri tem ji upoštevam 30% oprostitev plačila prispevkov na podlagi prvega vpisa v predpisan register.
Zavarovalno osnovo dam najnižjo in sicer 831,74.
Stranka mi trdi, da plačuje preveč prispevkov za socialno varnost. Da drugi ko majo tudi s.p. (ne popoldanski) plačujejo dosti manj.
Je to možno??? Oziroma ima stranka prav, pa ji jaz napačno obračunavam.
Ne vem kak ji še naj znižam osnovo, invalidov ne zaposluje, itd...
Hvala za pomoč.
Prispevki za socialno varnost
Moderator: Mirko Zbačnik
-
renato1234
- Začetnik

Re: Prispevki za socialno varnost
Tudi sama imam s.p. in ravno tako upoštevam 30% oprostitev plačila prispevkov. Vnesem isto zavarovalno osnovo kot ste jo omenili, tako da potem plačam skupaj 269,39 €, del prispevkov za PIZ, ki jih plača država znaša 60,76 €. Skupni obračunani znesek prispevkov je torej 330,15 €. Vaša stranka se zagotovo moti, saj, kolikor vem, je to najnižji možni znesek prispevkov sa socialno varnost za zasebnike, ki opravljamo dejavnost. Naj me kdo popravi, če to ne drži.
Lp
Lp
Naj pove točne cifre - koliko je to: dosti manj?
Morda so tisti na 4 ure zaradi starševstva? lp
Morda so tisti na 4 ure zaradi starševstva? lp
-
renato1234
- Začetnik

tudi po mojem obračunu znašajo prispevki skupaj 269,39 eur. To je najnižje, ona pa mi trdi da "kao" njene kolegice plačujejo po 160-170 eur na mesec.
Res je da ima otroka starega 4 leta, ki pa je že v vrtcu. Njen tedenski sklad zavezanca je 40 eur.
Lep pozdrav Renato
Res je da ima otroka starega 4 leta, ki pa je že v vrtcu. Njen tedenski sklad zavezanca je 40 eur.
Lep pozdrav Renato
Po mojem imajo njene kolegice krajši delovni čas zaradi starševstva in to pomeni polovične prispevke.
Mislim, da ji pravilno obračunavate prispevke.
Mislim, da ji pravilno obračunavate prispevke.