Pozdravljeni,
prosim, če mi zna kdo po kmečko razložit, kako je s stroški, ki nastanejo v zvezi z promocijo zdravja na delovnem mestu. Ali so to davčno priznani stroški, ali je to boniteta, ali si lahko odbijamo ddv. Do sedaj nismo ravno polagali veliko pozornosti na to, zagotavljali smo pijačo, izvajali izobraževanja iz varstva pri delu in zdravniške preglede. Naša koordinatorka za varstvo pri delu nam je svetovala naj malo razširimo promocijo zdravja. Zato v prihodnosti načrtujemo tudi nekatere plačljive dejavnosti piknik s športno aktivnostjo (predvidevam, da bo za piknik nakupljena tudi alkoholna pijača?), nakup kart za plavanje, možnost najema športne dvorane, nakup seznonskega sadja ipd. Bolj ko berem pojasnilo DURSa manj mi je jasno. Ali ima kdo izkušnje iz prakse?
Kje je sploh kaka logika, da država naloži neke aktivnosti, ki delodajalcu in delojemalcu prinašata finančno negativne posledice. Če jaz prav razumem so to davčno nepriznani stroški od katerih si ne smemo odbijati ddv-ja, ter za zneske višje od 13 eur moramo tudi obračunati boniteto.
Promocija zdravja na delovnem mestu
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Promocija zdravja na delovnem mestu
Na so tudi tako razložili, da je to davčno nepriznan odhodek oz. bonitete, kar zagotavljamo zaposlenim. Razen varstvo pri delu in zdravniški pregledi gredo v stroške firme.
lp
lp
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Razlage so različne. Če je ugodnost ponujena vsem z enakimi možnostmi sodelovanja, to ni boniteta.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Ja nenako sem tudi jaz dobila tako sliko.
Se pravi, če imajo vsi enako možnost (npr. bowling, najem športne dvorane), ne glede na to ali jo izkoristijo ali ne potem to ni boniteta. V kolikor pa npr. terenskim delavcem plačamo šolo vožnje na Vranskem, potem pa to je boniteta, ker tega ne zagotovimo vsem.
So pa to davčno nepriznani stroški, od katerih se ddv ne odbija.
Prosim za potrditev.
Se pravi, če imajo vsi enako možnost (npr. bowling, najem športne dvorane), ne glede na to ali jo izkoristijo ali ne potem to ni boniteta. V kolikor pa npr. terenskim delavcem plačamo šolo vožnje na Vranskem, potem pa to je boniteta, ker tega ne zagotovimo vsem.
So pa to davčno nepriznani stroški, od katerih se ddv ne odbija.
Prosim za potrditev.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Tako tudi jaz razmišljam.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko