Mogoče že 100x predebatirano ampak vseeno bi želel vedeti kaj meni večina,ker sem v zadnjih dneh prejel nekaj reklamacij strank, ker na računu poleg identifikacijske številke ni bila tudi davčna številka.
Torej : ALI MORATA BITI NA RAČUNU RES OBE ŠTEVILKI ??
Sem šla prebrat 64., 65. in 66. člen Zakona o davčnem postopku. Po mojem mnenju bi na izstavljenem računu morala zadoščati ID za DDV, ki vsebuje davčno številko. :)
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal mišon</i>
<br />Preberite 64. člen zakona o davčnem postopku
<hr height="1" noshade id="quote"></blockquote id="quote"></font id="quote">
Jaz sem ga prebral in tam NI GOVORA o dveh številkah ampak o identifikacijski številki, ki jo v nadaljnem besedilu zamenja "davčna številka", kar lepo piše v prvem odstavku 64. člena.
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal anka</i>
<br />Ali mi lahko kdo posreduje link (zakon o davčnem postopku)
Prvi odstavek 66.člena ZDavP-1 opredeljuje, da mora izdajatelj na knjigovodske listine, ki jih izstavi kupcem, navesti svojo davčno številko. To pomeni, da je od 1.1.05 dalje obvezno navajanje davčne številke izdajatelja računa na izdane račune.
Vsebina davčne številke je opredeljena v 64.členu ZDavP-1.
V kolikor je davčni zavezanec identificiran za namene DDV in na izdanih računih navaja identifikacijsko številko za namene DDV, kot to opredeljuje ZDDV in tretji odstavek 64.člena ZDavP-1, še ni izpoljeno določilo prvega odstavka 66.člena ZDavP-1.
To pomeni, da mora izdajatelj računa, identificiran za namene DDV, od 1.1.05 na izdane račune navajati tako identifikacijsko številko za namene DDV kot tudi svojo davčno številko. Tisti,ki pa niso v sistemu DDV pa samo davčno številko.
Pozor- knjigovodska listina je širok pojem!!!!!
<blockquote id="quote"><font size="1" face="Tahoma, Verdana, Arial" id="quote">quote:<hr height="1" noshade id="quote"><i>napisal anka</i>
<br />Če bi bilo to res, bi nam že kakšen račun zavrnili.
Jasno!!! Zdaj po net-u krožijo eni čudni maili, pa vsi po vrsti nasedajo, da je treba tako rekoč en in isti podatek vpisovat na račune. Kaj pa če bi se kdo spomnil, da je treba na račun napisat še številko direktorjeve noge???