SKLEP- IZVRŠBA DOBAVITELJA

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
lelika
Računovodja
Računovodja

SKLEP- IZVRŠBA DOBAVITELJA

Odgovor Napisal/-a lelika »

Ve kdo kaj je najbolj pametno narediti, oz. če mi kdo to pove ;-)
Prinesli so mi sklep, za večji znesek, kot imam odprtih postavk... Računi se nanašajo na lansko leto. Saj jih ne morem doknjižiti zdaj. Kako naj rešim?

Hvala vsem,
lp
Janina1
Super računovodja
Super računovodja

Re: SKLEP- IZVRŠBA DOBAVITELJA

Odgovor Napisal/-a Janina1 »

Mogoče je pa razlika: stroški izvršbe?
Lepo vas pozdravljam.

Bodi zmeren na vseh področjih, tudi v zmernosti. Oskar Wilde 8)
lelika
Računovodja
Računovodja

Hvala, vendar ni, niso prinesli vseh računov.
razlika je cca 500, mi bodo zdaj račune dostavili, a kaj naj z njimi..
sun
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Odgovor Napisal/-a sun »

Kaj pa pravi dolžnik ... morda računa ni dobil, ali ga je morda zavrnil, ker se z njim ni strinjal ... če sklep o izvršbi še ni pravnomočen, se lahko še pritoži, zatem bo sledil dokazni postopek na sodišču. A to je smiselno samo, če ima tehtne argumente, sicer gre samo za nabijanje odvetniških stroškov, ki jih na koncu itak plača tisti, ki "zgubi". Morda pa gre za kakšne obresti, ki jih nimate knjiženih.
bobek
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a bobek »

Kaj pa takšen primer: Naredili smo e-izvršbo. Kupec je bil dolžan blago in kjub številnim opominom, računa ni plačal. Naredili smo izvršbo, plačali takso 44,00 eur in tudi navedli v izvršbi, da zahtevamo povračilo takse in zamudnih obresti. Sodišče je kupcu naložilo naj dolg plača v 8 dneh. Zadnji, osmi dan, pa je kupec plačal kupnino na naš trr. Zanima me sedaj, ali bomo dobili vrnjeno povračilo takse in obresti?
lelika
Računovodja
Računovodja

Hvala za odgovore.
Dobila zadnji račun, ki ga nisem imela. In sicer neke vrste pogodbena kazen, oz. tale strošek ob prekinitvi pogodbenega razmerja in strošek ugodnosti.
Telefonski operater...

lp
lelika
Računovodja
Računovodja

Bobek,

V primeru ko bi se to vam zgodilo, bi bil odgovor: " Sklep je že bil izdan, torej so stroški izdaje sklepa in izvršbe že nastali, prav tako so nastale tudi nabrane obresti...Torej, ne naredite nič. Saj niti ne morete ničesar narediti. Ko boste imeli vse poplačano, boste preveč plačani znesek stranki vrnili.

to je moje mnenje. Tako tudi ravna Furs v primeru izvršbe, nihče se na zobe ne meče, ko nekdo pa zadnji hip plača, česar prej ni hotel.
To mi pride tako, kot da bi za odpravo reklamacije, najeli nekoga drugega da vam končno odpravi napako in bi mu plačali, jaz bi vam pa potem "popravila" ;-) Onega, ko vam je v resnici pa delo opravil, pa ne potem ne bi plačali..ne gre skup, ne?

Pa lep dan želim vsem,
Odgovori