Odpoved -odpovedni rok
Moderator: Mirko Zbačnik
Odpoved -odpovedni rok
Delavec je dal odpoved, odpovedni rok je 1 mesec. Direktor želi, primopredajo takoj in da takoj zapusti podjetje, dovoli mu izkoristiti preostanek dopusta in nič več. Ali je to dopustno, saj bi delavec želel sporazumen zaključek 31.08.?
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Re: Odpoved -odpovedni rok
Dopustno, v kolikor se s tem strinja tudi elvec. Druga varianta je, da namesto odpovednega roka izplača odškodnino. Dopust pa lahko zahteva izkoristiti le v d
sorazmernem delu pri tem delodajal
sorazmernem delu pri tem delodajal
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

Hvala Mirko.
Če pa se delavec ne strinja s takojšnjo prekinitvijo, mu pa preostane samo še pravni postopek verjetno. Prej bo tudi 1 mesec naokrog. Danes sem spet dobila potrditev, da smo ljudje čudne Živali.
Če pa se delavec ne strinja s takojšnjo prekinitvijo, mu pa preostane samo še pravni postopek verjetno. Prej bo tudi 1 mesec naokrog. Danes sem spet dobila potrditev, da smo ljudje čudne Živali.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Del stroke pravi, da sentimentalnost ne sodi v poslovni svet - jaz se pač s tem enostavno ne strinjam...ajnos napisal/-a:Prej bo tudi 1 mesec naokrog. Danes sem spet dobila potrditev, da smo ljudje čudne Živali.
Verjamem, da je za marsikoga težka odločitev izbrati pravno pot. Prvič, ker je velikokrat dolgotrajna, tudi zapletena in četudi pravno zmagaš na primer na sodišču, je to šele začetek realizaije izplačila iztoženega zneska. A "kar tako" se pač tudi ne moremo pustiti *** . A velikokrat se kljub temu sprašujem, če je vse to vredno - našega zdravja.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko
Mirko

MIrko se povsem strinjam.