To je praksa v več podjetjih, tudi večjih, renomiranih, z vsemi možnimi standardi ISO..., tako da to ravnanje povzemajo tudi manjša podjetja. Je pa to tolmačenje napačno. Pripada vam cel regres, ki je tudi iztožljiv. Pogoj ste izpolnili po šestih mesecih dela in niste zapustili firme pred 1. 7.
Mirko
minimalni znesek regresa?
Moderator: Mirko Zbačnik
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Po ZDR piše, da delavcu pripada regres v sorazmernem deležu z letnim dopustom. Torej, če ste bili pri tem delodajalcu upravičeni do celotnega letnega dopusta, vam pripada tudi celoten minimalni regres, torej 137.853,00 sit. Če pa niste bili upravičeni do celotnega letnega dopusta, vam torej pripada le sorazmeren del regresa, ki pa je seveda lahko manjši od omenjenega zneska.
Po pogodbi imam 25 dni dopusta. Od tega sem za dopust izkoristila 10 delovnih dni v mesecu avgustu. Ima morda to, da sem dopust koristila v avgustu kakšen vpliv na višino regresa? Sicer sem bila zaposlena z začetkom meseca aprila.
Najlepša hvala vsem, ki pomagate s svojimi odgovori!
Lep dan vam želim.
Najlepša hvala vsem, ki pomagate s svojimi odgovori!
Lep dan vam želim.
-
Mirko Zbačnik
- Moderator

- Kraj: Bloke, Postojna
- Kontakt:
Tiara, kdaj in kako ste dopust koristili nima povezavo z pravico do regresa. Pravico do polnega regresa imate, ko izpolnite pravico do koriščenja celotnega regresa, to pa ste dosegli po 6 mesecih nepretrgane zaposlitve, četudi bi se nepretrgano vrstile zaposlitve za določen čas. Imate pravico do celotnega regresa z mesecem oktobrom najmanj v višini minimalnega regresa.
Lep dan!
Mirko
Lep dan!
Mirko