Ker oktobra izgubim status študenta potrebujem informacije glede zaposlitve oz. zaposlitve preko s.p.ja. Sicer sem že iskala po forumu, a žal ne najdem natančnejših podatkov in ne vem na koga se naj obrnem. Bruto strošek delodajalca bi bil 1200 EUR.
S pomočjo spletnega kalkulatorja sem izračunala, da bi bil neto znesek po plačilu vseh prispevkov 825,51 € za normirani s.p.
Kalkulator: http://spizracun.appspot.com/pavsal_mes ... 0/0.0/0.0/
Tukaj me zanima tudi ali je mogoče uveljavljati to 50% olajšavo na novo odprti s.p. ali gre to samo pri normalnih s.p.jih?
Sedaj bi rada izračunala koliko bi dobila za enaki bruto bruto znesek pri zaposlitvi, a najdem kalkulatorje samo za bruto plače in ne za bruto strošek delodajalca. Kaj bi bilo bolj pametno storiti?
Hvala za odgovore!
zaposlitev ali s.p.
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: zaposlitev ali s.p.
Lahko uveljavljate olajšavo za novo odprti s.p., ker boste preko s,.p.-ja zavarovana za 40 ur tedensko. Olajšave ne more uveljavljati le popoldanski s.p., ker plačuje pavšalne prispevke.
Plačevali boste 230 € prispevkov na mesec in akontacijo dohodnine 48 €, če se odločite za "normirani" s.p.; če pa boste ugotavljali dobiček na podlagi dejanskih stroškov, pa lahko tudi manj, odvisno od stroškov (če upoštevam 230 € prispevkov, 22x6,12=134,64€ za malico in olajšavo 543,32€, pride akontacija 46,73€ na mesec).
Izplačilo pri plači bi bilo pri bruto strošku 1200€ približno 800€, če upoštevam malico v enaki višini kot pri s.p.. Ker niste dali podatka o prevozu na delo, nisem upoštevala tega stroška nikjer.
Plačevali boste 230 € prispevkov na mesec in akontacijo dohodnine 48 €, če se odločite za "normirani" s.p.; če pa boste ugotavljali dobiček na podlagi dejanskih stroškov, pa lahko tudi manj, odvisno od stroškov (če upoštevam 230 € prispevkov, 22x6,12=134,64€ za malico in olajšavo 543,32€, pride akontacija 46,73€ na mesec).
Izplačilo pri plači bi bilo pri bruto strošku 1200€ približno 800€, če upoštevam malico v enaki višini kot pri s.p.. Ker niste dali podatka o prevozu na delo, nisem upoštevala tega stroška nikjer.