Se spet malo vračam, ker ste ful fajn tuki pa pomagate.
Večino stvari rad sam naštudiram in mi ni težko se naučit, tako da rabim bolj potrdilo in pa kje kakšen popravek, če sem naredil napako.
Imam normirani s.p., sedaj pa bi rad izdel kakšen račun tudi znotraj EUja, kar pomeni, da bom moral postati atipični DDV zavezanec.
Kaj narediti, da postanem atipični DDV zavezanec?
Izpolnim obrazec preko evem.gov.si: Zahtevek za izdajo identifikacijske številke za DDV (DDV-P2)
Še kaj poleg tega potrebno narediti za samo registracijo?
Izdaja računov za storitev:
1) Račun fizični/pravni osebi v SLO in državi izven EU: normalno izdam kot sedaj brez DDVja in dodam 94. člena klavzulo
2) Račun fizični/pravni (brez IDja za DDV) osebi v EU: Isto kot točka 1.
3) Račun pravni osebi z veljavnim IDjem za DDV: ne dodam DDVja, dodam 25 odstavek klavzulo, ker je reverse-charge
Pravilno?
Potem so pa še mesečna opravila..
Preko edavkov oddam vsak mesec Rekapitulacijsko poročilo (VIES-KP). Je kakšen datum do katerega moram nujno oddati za prejšni mesec? V eni drugi temi sem videl da do 20.
Edina stvar k mi ni jasna..
Moram oddati tudi Obrazec DDV-O za obračun davka na dodano vrednost (DDV-O) ali kaj drugega?
Moram tudi kam kaj plačati kakšen davek? Čeprov kolikor je meni jasno na nobenem računu ne bo DDVja tako, da vrjetno ni treba nič posebnega oz. ni potrebe nakazovati nikamor, mesečno akontacijo pa že plačujem. Edino tuki bi rabil malo pomoči, v kolikor je zgoraj vse pravilno.
Hvala