Vpisovanje potnih nalogov

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
slometa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Vpisovanje potnih nalogov

Odgovor Napisal/-a slometa »

Pozdravljeni,
na to tematiko še nisem zasledila zadovoljivega odgovora. Sicer sem bila naučena, da je potni nalog treba vpisati naprej, ga nesti s sabo in nato dokončati. Vendar... potni nalog si napišem zase (s.p., brez zaposlenih) z uporabo računalniškega programa (***). Ali moram potni nalog delno izpolniti, podpisati in vzeti s sabo, potem pa spet v programu dokončati in še enkrat natisniti končen izvod? Ali pa lahko po prihodu nazaj napišem vse in natisnem 8) ? Sem turistična vodička in svoj prevoz uporabljam samo do kraja prevzema službenega vozila (in seveda nazaj), za služben avto pa dobim njihov potni nalog za čas trajanja vodenja, tega moram vrniti.
Včasih sem v Wordu delno izpolnjen potni nalog natisnila in ročno dopisala kalkulacije, je bilo enostavno ;).
Najlepša hvala za razjasnitev!
Lana
Mirko Zbačnik
Moderator
Moderator
Kraj: Bloke, Postojna
Kontakt:

Re: Vpisovanje potnih nalogov

Odgovor Napisal/-a Mirko Zbačnik »

Če gre za podjetje s zaposlenimi je tako početje vnašanja priporočljivo. , pri s.p.-ju ne bi preveč zapletal zadev. Vsekakor je pa dobro, da imate nalog pri sebi, da s tem dokazujete, če na primer nastane škodni zahtevek, ali karkoli in dokažete, da se to nanaša na vašo dejavnost.
Bločeni so počeni, v papirček zaviti in na plank pribiti. (Slovensko ljudko otroško izročilo)
Mirko Slika
slometa
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec

Re: Vpisovanje potnih nalogov

Odgovor Napisal/-a slometa »

Nimam zaposlenih in potne naloge pišem zase. Torej ni nič hudega, če v celoti napišem po vrnitvi (če odmislim možnost nesreče, čeprav glede na to, da sem samozaposlena in z osebnim avtom, niti to dejansko ni potrebno, če prav razmišljam?).
Lp
Odgovori