blokada in ukinitev TRRja podjetju, kako naprej?

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
domingo
Novinec
Novinec

blokada in ukinitev TRRja podjetju, kako naprej?

Odgovor Napisal/-a domingo »

pozdravljeni,

sigurno mi bo nekdo lahko pomagal z svetovanjem. Ker se mi zdi da je v Sloveniji dosti podobnih primerov.

Imam odprt podjetje (s.p.) in zaradi neporavnanih zadev so mi blokirali TRR. Sedaj mi pa zaradi blokadi TRRja sledi tudi ukinitev, zato ker si mi na tem TRRju pojavla negativno stanje, ker banka ne sme poravnati negativnega stanja zaradi blokade in mora zakonsko vsa sredstva predati državni blaganji.

Zanima me kaj lahko naredim do konca meseca kot so mi na banki dali časa. Potem bom pa ustal brez edinega TRRja, ki ga imam trenutno na voljo. Pozanimal sem se že pri drugih bankah in mi ne bojo dovolil odpret novega TRRja dokler ne bom poravnal dolgov. Zaradi zneska, ki ni majhen, dolga ne bom moral poravnati v tem mesecu. Vendar podjetje pa posluje in ga nameravam odplačati v naslednjem letu.

Slišal sem tudi za odročno odplačevanje, vendar ne izpolnjujem pogojev in to ne bo šlo.

Zato ker brez TRRja ne moram imeti odprto podjetje me zanima kakšne so opcije:
- grem lahko v avstrijo in kle odprem TRR?
- ali lahko sp zaprem in na novo odprem -> kakor sem bral dosedaj to ni opcija, dokler bom imel neporavnane obveznosti
- slišal sem da tudi z paypal računom lahko poslujem in ga tudi prijavim fursu, to drži?
- ali je možno da ko mi bodo TRR ukinil, da blokada ne bo več vidna in bom lahko potlej pri drugi banki kreiral novega?
- ali pozna kdo še kakšno banko kot je banka Koper, ki omogoča kreacijo TRRja kljub blokadi? -> to je trenutno edina šansa, če ma kdo še kakšen predlog kje to tudi omogočajo naj prosim pove.
- ali kaj tretjega?

Kakršna kol informacije je zlata vredna in bom zelo hvaležen!
domingo
Novinec
Novinec

Re: blokada in ukinitev TRRja podjetju, kako naprej?

spovnil sem se še pod vprašanje glede avstrije.

Če bi šel k sosedom odpret TRR ali bi mi zarad blokade onemogočil dvig preko bankomata tko kot je to v SLO in moraš direktno na banko vzignt denar. To bi bil kar problem, ker sem ne da vsak mesec v Avstrijo furat. Ampak če drugačne ne bi šlo nimam druge...
Sem pa slišal, da avstrijci niso tako strogi okoli teh blokad in tudi ne preverjajo vsak mesec stanja tako kot v slo. To je pa ena dobra plus točka :)
domingo
Novinec
Novinec

hm, rad bi še povdaril, da ne želim kakšnih nezakonitih stvari. Predvsem me zanimajo samo informacije kako lahko uradno to zrihtam. Kakor vem imaš lahko račun v Avstriji in je prijavlen na durso. Sam ali je potrebno tudi v SLO imet TRR nekje registriran al je že v avstriji dost 1?
borut267
Novinec
Novinec
Kraj: Trbovlje

Odgovor Napisal/-a borut267 »

Težko boste našli rešitev, ki jo iščete. Mogoče samo namig, da ob rednem plačevanju obveznosti takšnega problema ne bi imeli.
Odgovori