nesoglasje med računovodskim servisom in stranko

Teme, ki jih ne morete uvrstiti drugam

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
angi
Novinec
Novinec

nesoglasje med računovodskim servisom in stranko

Odgovor Napisal/-a angi »

Med računovodskim servisom in stranko servisa (podjetje za katerega rač. servis opravlja svoje storitve) pride do spora glede plačila opravljenih storitev. Stranka meni, da je servis preveč zaračunalo, ni predhodno najavilo podražitev ter se ne vede v skladu z rač. normami, servis meni seveda obratno in obdrži celotno dokumentacijo firme - sedaj pred 31.01., ter noče narediti bilance,... To se v praksi dostikrat zgodi. Mene pa sedaj zanima možen razplet te zgodbe glede na to, da je direktor firme odgovorna oseba in dolžan priskrbeti listine ter dolžan poskrbeti za oddajo dokumentacije (?)- razen če-?, servis pa ima katere pravice in katere odgovornosti?[?][?]
Pikca
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a Pikca »

Pravice in odgovornosti servisa (pa tudi vašega podjetja) ste določili v pogodbi o vodenju poslovnih knjig, ki ste jo (upam da ste jo) podpisali z računovodskim servisom. V tej pogodbi bi morali tudi določiti, kako se določa cena računovodskih storitev in na kakšen način se lahko pogodba prekine. Se pravi je vse odvisno od pogodbe, ki ste jo sklenili. Menim pa tudi, da vas servis nima pravice izsiljevati na tak način, da vam ne dokumentacije vašega podjetja.
ursamodic
Moderatorka študentskega kotička

Odgovor Napisal/-a ursamodic »

Servis ne bi smel zadrževati dokumentov stranke, ki jih je prejel v obdelavo! Mislim, da bi jih moral vrniti v taki obliki, kot jih je od stranke prevzel (nepoknjižene!)!
Pa tudi bilance servis ni dolžan narediti dokler stranka ne poravna vseh zapadlih obveznosti!
Zdi pa se mi, da je v takem primeru za vse vpletene, najbolje, da se po rešitvi takšnega zapleta prekine sodelovanje (servis ali stranka odpovesta pogodbo!)

Urša
rika
Računovodski vajenec
Računovodski vajenec
Kraj: Slovenia

Odgovor Napisal/-a rika »

Se strinjam s predhodniki. Na vsak način ne bi smeli zadrževati listin, če že knjižit nočejo. Težko je soditi, kdo ima v tej igri prav, res pa je, da je za računovodski servis zdaj idealen čas za razna izsiljevanja v kolikor nimajo težnje po tem, da naročnika obdržijo tudi v naslednjem letu.
LP , rika
Angelina
Računovodja
Računovodja

Odgovor Napisal/-a Angelina »

Sama sem imela podoben primer.
Vso dokumentacijo sem vrnila takoj ko sem dala odpoved o prenehanju sodelovanja (zaradi neplačevanja računov) in oddala sem VSE fascikle.
Poknjižila sem do datuma ki je bil naveden na odpovedi.

Nisem pa predala novemu servisu kontnih kartic - ki so izpisek iz mojega računalniškega programa in ne bom oddala dokler ne plačajo.
Ker kot mi je znano fascikli (prejete, banka,izdane......) so njihova last in jih je potrebno vrniti.
Vsa dokumentacija ki je moje delo pa je moja last do plačila.
Tako sem oddala kontne kartice do dneva ko so mi plačali - razliko 3 mesecev, ki je sicer poknjižena pa ne dam dokler ne prejmem plačila
ncor01
Nov član
Nov član

Odgovor Napisal/-a ncor01 »

glede na kodeks se dokumentacija ne sme zadrževati, pa tudi bilanco je treba naredit. pazite, ker lahko pride do tožbe. bolje da se razidete sporazumno. v primeru da vam stranka ne plača, imate pogodbo in račune in mislim, da izvržbe delujejo.

nejc
Odgovori