Imam eno vprašanje glede davkov iz investicij, čeprav je malo težje razložit. Ampak bom poskusil.
Gre se za stavno arbitražo ( stava na vse možne rezultate, na različnih stavnicah in s tem pridobimo 3-7% dobička ne glede na rezultat tekme ). Zadeva je čisto legalna, če se sam ukvarjaš s tem, kajti stavnice so večinoma registrirane v davčnih oazah in ni potrebno odvajati davka pri dobitkih oz. izplačilih.
Moja zadeva funkcionira tako: jaz posodim denar prijatelju, da opravlja stavno arbitražo tudi zame. On mi izda delnice v protivrednosti moje investicije ( npr. delnica je 56€ - trenutna vrednost se ne spreminja ). Kar pomeni, če investiram 1008€, dobim 18 delnic. Vendar vse skupaj ni registrirano kot podjetje oz. samostojni podjetnik. Posamezniki oz. stavci so v Nemčiji, kjer pravijo, da je to SIVA CONA. Vendar obračajo cca. 2-3mio €. Oni meni tedensko nakazujejo dividende od delnic in sicer v povprečju 7%. Kar pomeni,da dobim 3,92€ dividend na delnico ( 56€ * 7% ). In to tako vsak mesec. S tem denarjem si lahko kupuješ nove delnice oz. si nakažeš na TRR, kartico, Paypal,.... V vsakem trenutku, lahko delnice prodaš in dobiš denar nazaj (odšteješ provizijo).
Moja vprašanja:
- Kako je to pri nas obdavčeno, glede na zgornji opis ( vem da je zakomplicirano )?
- Ali je to posoja denarja, investiranje v delnice, stave, ......
- Kako to prijaviti na FURS ? Kot kaj ?
- Ali se razne tuje predplačniške kartice MASTERCARD/VISA (SKRILL, NETTELER, XML GOLD,...) vidijo v sistemu FURS-a ?
Trenutno dobivam tedensko 200€, čez kakšne pol leta pa bodo cifre krepko čez 5.000€ na teden. Zato me zanima kako vse skupaj prijaviti oz. neprijaviti FURS-u. Hvala za odgovore na komplicirano temo.
Davek - investicija
Moderator: Mirko Zbačnik
Re: Davek - investicija
Zanimivo, da zmeraj dobiš, če staviš na vse možne rezultate??
Kot če na ruleti staviš obenem rdeče in črno, par in nepar. Samo da tam ne dobiš - kadar pa pade 00, pa izgubiš, ker pobere igralnica.
Kdo pa je v gornjem primeru "dobri možiček" oz. od kje dobiček?
Da niso te delnice "sezidane v piramido", ki se bo sesula morda že v pol leta, pa ne bo problema z izkazovanjem dobička v tisočih, niti s prijavljanjem davčni.
Kot če na ruleti staviš obenem rdeče in črno, par in nepar. Samo da tam ne dobiš - kadar pa pade 00, pa izgubiš, ker pobere igralnica.
Kdo pa je v gornjem primeru "dobri možiček" oz. od kje dobiček?
Da niso te delnice "sezidane v piramido", ki se bo sesula morda že v pol leta, pa ne bo problema z izkazovanjem dobička v tisočih, niti s prijavljanjem davčni.
-
shadow1975
- Novinec

Re: Davek - investicija
http://www.oddsportal.com/sure-bets/
samo klikneš na calculator in ti bo takoj jasno zakaj gre - če se vsaj malo spoznaš na stave.
samo klikneš na calculator in ti bo takoj jasno zakaj gre - če se vsaj malo spoznaš na stave.