DDV knjiga IR

Moderator: Mirko Zbačnik

Odgovori
zoja73
Začetnik
Začetnik

DDV knjiga IR

Odgovor Napisal/-a zoja73 »

Ali morajo biti v DDV knjigi izdani računi zapisani posamično ali je možno da mi stranka pošlje samo dnevno rekapitulacijo izdanih računov, kjer so vidne osnove po davčnih stopnjah, višina DDVja po stopnjah in skupni zneski?

Stranka ima trgovino in uporablja drug program kot jaz in bi se rada izognila vpisovanju vsakega računa posebej v moj program.

Hvala v naprej,
Zoja
zoja73
Začetnik
Začetnik

Re: DDV knjiga IR

Odgovor Napisal/-a zoja73 »

Mogoče nisem dovolj jasno napisala...

Gre za to, da bi prevzela knjigovodstvo za trgovino, kjer bo dnevno dosti računov, vendar v trgovini se uporablja drug program in ne morem izdanih računov uvoziti v svojega, DDV obračun pa bi se delal pri meni. Zato me zanima, ali se lahko vsi računi enega dneva uvozijo/vpišejo v moj program zbirno? V tem primeru ne bodo v DDV knjigi vidne številke računiv ampak ptevilke teh "zbirnikov". Je to dovoljeno?

Lp, Zoja
Anela
Računovodja
Računovodja
Kraj: Slovenia

Re: DDV knjiga IR

Odgovor Napisal/-a Anela »

V DDV knjige lahko vpisujete dnevne rekapitulacije (v bistvu oblika knjige izdanih računov ni več zakonsko določena). Sama za nekatere zavezance vpisujem tudi mesečne rekapitulacije - vendar le za takoj plačane oz. gotovinske račune. Izdane račune, ki so plačani na TRR, vsekakor knjižim posebej in so tudi posebej zavedeni v knjigi izdanih računov.
Lep dan!
Anela
Odgovori