Knjiženje bonitete za mobitel
Moderator: Mirko Zbačnik
Knjiženje bonitete za mobitel
Ker se sedaj prvič srečujem s knjiženjem bonitete vas prosim za naslednje mnenje. In sicer me zanima kako se knjiži boniteta 3.000 sit za mobitele. V rekapitulaciji plač imamo naslednje postavke:
- bruto plača 18.000 sit (za 6 uporabnikov službenih mobitelov)
- prispevki 3.978,00 sit
- dohodnina 3.065,36 sit
- neto -7.043,36 sit (se 6 zaposlenim odtegne od neto plače)
Na katere konte knjižiti?!
Ali je ta strošek davčno priznan?!
Hvala za pomoč.
- bruto plača 18.000 sit (za 6 uporabnikov službenih mobitelov)
- prispevki 3.978,00 sit
- dohodnina 3.065,36 sit
- neto -7.043,36 sit (se 6 zaposlenim odtegne od neto plače)
Na katere konte knjižiti?!
Ali je ta strošek davčno priznan?!
Hvala za pomoč.
-
interdiskont
- Nov član

- Kraj: Slovenia
- Kontakt:
Zakaj prispevki od bonitet niso davčno priznan odhodek? (KJE to piše?)
Ali zato, ker uporaba telefona v privatne namene ni potrebna za ustvarjanje prihodkov ali zato, ker so stroški pogovorov že knjiženi kot stroški?
Pri rekapitulaciji plač naš program ne ločuje med prispevki na bonitete in ostalimi prispevki.
meta
Ali zato, ker uporaba telefona v privatne namene ni potrebna za ustvarjanje prihodkov ali zato, ker so stroški pogovorov že knjiženi kot stroški?
Pri rekapitulaciji plač naš program ne ločuje med prispevki na bonitete in ostalimi prispevki.
meta
http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp? ... tevilka=90
v 5.členu piše, pa glede na to, da je iz leta 2003 se verjetno sem štejejo tudi bonitete iz novega zakona...tako po moji logiki
še vedno iščem protikonto za 4735:mad::sad:
v 5.členu piše, pa glede na to, da je iz leta 2003 se verjetno sem štejejo tudi bonitete iz novega zakona...tako po moji logiki
še vedno iščem protikonto za 4735:mad::sad:
-
interdiskont
- Nov član

- Kraj: Slovenia
- Kontakt:
ALi je mogoče pravilno tako:
Stroške pogovorov mobitel knjižimo 100 % v stroške (priznane). Ko obračunamo plače z boniteto za mobitel, zmanjšamo priznane stroške za 3000 in povečamo davčno nepriznane stroške za isti znesek. Na ta konto pa dodamo še prispevke (16,1) od teh 3000. TOrej je davčno nepriznan strošek za en mobitel 3.483,00 SIT.
Jaz bi to takole naredila in ne bi preverjala ali je uporabnik mobitela porabil več ali manj za zasebne pogovore.
Stroške pogovorov mobitel knjižimo 100 % v stroške (priznane). Ko obračunamo plače z boniteto za mobitel, zmanjšamo priznane stroške za 3000 in povečamo davčno nepriznane stroške za isti znesek. Na ta konto pa dodamo še prispevke (16,1) od teh 3000. TOrej je davčno nepriznan strošek za en mobitel 3.483,00 SIT.
Jaz bi to takole naredila in ne bi preverjala ali je uporabnik mobitela porabil več ali manj za zasebne pogovore.
Misty, jaz delam enako in mislim, da je tako tudi prav. AAA vi pa mešate stroške privatnih pogovorov z boniteto. Kar se tiče ločevanja privatnih in službenih pogovorov, smo že ugotavljali, da je zelo težko. Sama boniteta ne pomeni, da smete za 3.000,00 SIT imeti privatnih pogovorov, ampak pomeni ugodnost uporabe službenega mobitela v privatene namene. Stroškov pogovorov imate lahko manj ali več kot 3.000,00 SIT, kako jih boste pa ugotavljali pa je že druga zgodba[xx(]
Da pa so prispevki na bonitete davčno nepriznani je jasno, saj imajo z vidika ZDDPO značaj privatnosti, zato pa tudi je boniteta, a ne:???:
lp
Magda
Da pa so prispevki na bonitete davčno nepriznani je jasno, saj imajo z vidika ZDDPO značaj privatnosti, zato pa tudi je boniteta, a ne:???:
lp
Magda