obračun plače
Moderator: Mirko Zbačnik
-
renato1234
- Začetnik

obračun plače
Pozdravljeni,
ne vem kak naj obračunam plačo, da bo pravilno.
Delavka je bila zaposlena od 1.12 do 14.12.2015 za 15 ur tedensko. V tem času ni nič delala. Kako naj ji sedaj obračunam plačilno listo.
Ali naredim, tako kot da bi delala 30 ur ( toliko ur je bilo do 14 decembra), da lahko plačam prispevke. Pa delavki nič ne nakažem samo prispevke plačam?
Ali oddam prazno plačilno listo??? Samo od česa se bodo pol prispevki obračunali? Prispevke za teh 14 dni bi moral plačati???
A mi lahko kdo prosim pomaga, hvala Renato
ne vem kak naj obračunam plačo, da bo pravilno.
Delavka je bila zaposlena od 1.12 do 14.12.2015 za 15 ur tedensko. V tem času ni nič delala. Kako naj ji sedaj obračunam plačilno listo.
Ali naredim, tako kot da bi delala 30 ur ( toliko ur je bilo do 14 decembra), da lahko plačam prispevke. Pa delavki nič ne nakažem samo prispevke plačam?
Ali oddam prazno plačilno listo??? Samo od česa se bodo pol prispevki obračunali? Prispevke za teh 14 dni bi moral plačati???
A mi lahko kdo prosim pomaga, hvala Renato
Re: obračun plače
Kako ni delala? A je bila na bolniški? A je namerno izostala iz službe?...... Ali, Ali? Iz tako nepopolnega vprašanja ne boste dobili odgovora/mnenja.
lp
lp
V kolikor je delavka bila zaposlena, vendar delati ni prišla, zato obstaja razlog.
Če je bila na dopustu ali bolniški, ji obračunate nadomestilo plače.
Če se kar ni pojavila, potem izvedite postopek izredne odpovedi, kjer ji delovno razmerje konča na dan, ko prvič neupravičeno ni prišla (torej pri vas prvi dan, ko bi morala prit na delo, pa je ni bilo). Torej delovno razmerje zaključite.
Če je bila na dopustu ali bolniški, ji obračunate nadomestilo plače.
Če se kar ni pojavila, potem izvedite postopek izredne odpovedi, kjer ji delovno razmerje konča na dan, ko prvič neupravičeno ni prišla (torej pri vas prvi dan, ko bi morala prit na delo, pa je ni bilo). Torej delovno razmerje zaključite.
-
renato1234
- Začetnik

namerno je izostala iz službe...
Jaz bi v tem primeru izvedla prej omenjen postopek izredne odpovedi, kjer bi ji delovno razmerje prenehalo isti dan, kot je začelo.
Razen, če lahko dosežete, da vam gospa pošlje dopis, kjer napiše, da z delom pri vas sploh ne namerava začeti, torej jo odjavite iz zavarovanja ta prvi dan, obračuna pa v tem primeru ni.
Razen, če lahko dosežete, da vam gospa pošlje dopis, kjer napiše, da z delom pri vas sploh ne namerava začeti, torej jo odjavite iz zavarovanja ta prvi dan, obračuna pa v tem primeru ni.
-
renato1234
- Začetnik

jaz se jo že odjavil in sicer 14 decembra, takrat ji je tudi pogodba potekla... pogodbo je imela sklenjeno od 14.10 do 14.12.2015
-
renato1234
- Začetnik

sem videl da sem prej čudno zastavil vprašanje, zanimalo me je kako ji naj decembra plačo obračunam, prejšnje mesece je bilo vse ok.
Decembra od 1.12 do 14.12 kak ji naj plačam prispevke???
Decembra od 1.12 do 14.12 kak ji naj plačam prispevke???
Izvedite postopek izredne odpovedi. Odjavite jo s prvim dnem neupravičenega manjkanja iz službe.
Npr. delovno razmerje se ji konča zadnjega novembra. Obračuna za december ne izvedete, saj takrat (za nazaj) več ni bila pri vas zaposlena.
Npr. delovno razmerje se ji konča zadnjega novembra. Obračuna za december ne izvedete, saj takrat (za nazaj) več ni bila pri vas zaposlena.
Ker ste že blizu poteka roka, ko bi ji lahko podali izredno odpoved, alternativno predlagam, da zanjo obračunate neplačano odsotnost in zadevo zaključite.